Đeljošaj-Rizvanoli: Crna Gora i Kosovo imaju bliske ekonomske odnose i želimo da ta saradnja bude jača

Crna Gora i Kosovo imaju bliske ekonomske odnose i želimo da ta saradnja bude jača, poručeno je na sastanku potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku Nika Đeljošaja sa ministarkom ekonomije Vlade Republike Kosovo, Artanom Rizvanoli. Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Rizvanoli je poželjela dobrodošlicu Đeljošaju i istakla dobrosusjedske odnose između Crne Gore i Kosova.

Tokom sastanka sa ministarkom ekonomije, razgovaralo se o potencijalnim projektima između dvije zemlje. Između ostalog, posebno razgovaralo se o zaključenju Sporazuma o ekonomskoj saradnji Crne Gore i Republike Kosovo, započetog 2014. godine.

„Crna Gora i Kosovo imaju bliske ekonomske odnose i želimo da ta saradnja bude jača. Postoji veliki potencijal za unaprijeđivanje ekonomske saradnje između naših zemalja, posebno u infrastrukturi i turizmu” – kazao je potpredsjednik Đeljošaj.

Na kraju sastanka, Đeljošaj je zahvalio kosovskoj ministarki na prijemu, te dogovorili nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA