Đeljošaj: Nijesmo spremni za trule kompromise sa bezuspješnim političarima

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da će na parlamentarnim izborima nastupiti u koaliciji Albanski forum. On je u emisiji Link Radija Crne Gore istakao da nijesu spremni za trule kompromise sa bezuspješnim političarima.

Đeljošaj je kazao da će koalicija „Albanski forum“ koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, nastupiti u istom sastavu i na parlamentarnim izborima.

„Teško da će biti velikih širenja foruma do predaje izbornih lista. Nijesmo spremni za trule kompromise sa političarima koji su bili bezuspješni. Ipak je albanski forum prepoznat kao uspješna priča i na osnovu ovih parametara nemamo albanske partije sa kojima bismo pravili koaliciju. Jer imamo višedecenijske lidere kod drugih subjekata koji nemaju iza sebe rezultat za građane, osim za sebe i ne želimo da se stavljamo u isti koš“, kazao je on.

Smatra da su autetntični zastupnici albanskih građana i trenutno nije razmišljao o koaliciji sa nekom partijom na nivou Crne Gore.

„Trenutno nijesam razmišljao o takvoj opciji i ideji. Ako dođe dotakvih ideja, možemo iznijeti stav nakon analiza“, rekao je on.

Komentarišući predsjedničke izbore, Đeljošaj je kazao da pojedini građani koji su glasali za Đukanovića, nijesu glasali za ličnost ili partiju, već prozapadni kurs.

On je istakao da je čestitao pobjedniku.

„Mislim da je veoma važno što je pobjednik dobio čestitke od protivkandidata, što su izbori završeni iste noći. Dobila je demokratska Crna Gora“, kazao je on.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA