Đeljošaj: Naša država je garant pouzdanog biznis ambijenta

Naša država je garant pouzdanog biznis ambijenta za sve zainteresovane za ulaganje, kazao je potpredsjednik vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj.

Đeljošaj je to kazao tokom razgovora sa ambasadorom Njemačke, Nj.E. Peterom Feltenom.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku, ambasador Felten uputio je čestitke za izbor i poželio potpredsjedniku mnogo uspjeha tokom realizacije važnih projekata.
 
Đeljošaj je, kako se navodi u saopštenju, istakao da je 44. Vlada Crne Gore prozapadna i kao takva kredibilan partner u procesima reforme i integracije u veliku evropsku porodicu.

„Vjerujemo da će i to, između ostalog, doprinijeti jačanju povjerenja investitora, posebno onih iz Njemačke. Crna Gora ima mnogo potencijala za razvoj infrastrukture, turizma i energetike. Naša država je garant pouzdanog biznis ambijenta za sve zainteresovane za ulaganje“, naglasio je Đeljošaj.

Ambasador Felten izrazio je podršku Vladi Crne Gore na planu evropske integracije, razvoj ekonomije i zelene energetike.

„Posebno je istakao želju da se uvećava broj njemačkih investitora u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju. 

Na kraju susreta, kako se navodi u saopštenju, sagovornici su istakli dobre odnose Crne Gore i Njemačke, te dogovorili nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA