Đeljošaj: Mandić da ne koristi Albance za njegov šovinistički projekat dvojnog državljanstva

Ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj poručio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću da se nada da je posljednji put pominjao i vezao Albance za njegov, kako je kazao, šovinistički projekat dvojnog državljanstva.

Đeljošaj je istakao da neće učestvovati u kreiranju „Srpskog sveta“, ali ni imaginarnih drugih i sličnih svijetova na nacionalnoj osnovi. Lider Albanskog foruma je kazao da je cinično da baš Mandić pominje Albance.

„Tim prije što već znamo kako ‘radite’ i što smo na djelu vidjeli da Vi ne poštujete ni riječ ni potpis. Albanci imaju svoje predstavnike i oni će znati kako da riješe svoja pitanja/probleme, a Vi ste posljednji koji možete da ih pomenete. Jednom smo pogriješili i vjerovali Vašem potpisu i Vašoj riječi, ali više ne, a mi ćemo naći mehanizme i čekati dan da izbrišemo glas koji smo dali za Vas, odnosno za predsjednika Skupštine.

Zaključno, Vaša ideja dvojnog državljanstvo nije za Albance, već je to projekat ‘Vašeg sveta’ koji je možda za Vas legitiman, ali ne i za nas, pa nemojte miješati Albance u ove planove“, napisao je Đeljošaj na društvenoj mreži Facebook.

On je istakao i da je promjena strukture stanovništva kako Mandić želi takođe protiv međunarodnih konvencija.

„Mi to ni na koji način nećemo podržati. Mi ne destabilizujemo i ne djelujemo na uništavanju evropske budućnosti Crne Gore i protiv međunarodnih normi. Naše političko djelovanje je samo u dogovorenoj programskoj saradnji koju imamo sa premijerom Spajićem, jer već famozni sporazum više za nas ne postoji, a ja ga nikad nijesam prekršio jer poštujem svoj potpis i svoju riječ, tu se razlikujemo“, zaključio je Đeljošaj.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA