Đeljošaj: Dao sam besu da će odgovarati i autor uvreda i portal IN4S

Nikada nijesam niti želim da poistovjećujem ili osuđujem određenu nacionalnu zajednicu, ako je pojedinac koji pripada toj zajednici uvrijedio nacionalnu zajednicu kojoj pripadam, objavio je na Fejsbuku predsjednik Albanskog foruma i predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

Ako je nevaspitani urednik ili vlasnik portala IN4S vrijeđao Albance i ako je on Srbin (prije bih rekao kukavica, jer pokušava da se sakrije iza svog nacionalnog identiteta), navodi Đeljošaj i dodaje da je dao besu da će odgovarati pred institucijama  počinilac lično i taj portal.

Svako, bio on Albanac, Crnogorac, Srbin… koji nekoga vrijeđa na nacionalnoj osnovi je nečovjek, izrod, i nikada neće imati i ne može da ima moju zaštitu i poštovanje.

Đeljošaj se osvrnuo i na događaje na utakmici Budućnost – Dečić i rekao da  je riječ o kampanji šovinizma, netrpeljivosti, targetiranja jedne nacionalne zajednice. „Ta Kampanja je , kaže on, „započeta od strane portala IN4S, čiji je jedan od osnivača, nažalost, rektor Univerziteta Crne Gore, koju finansiraju državna preduzeća EPCG i CEDIS, imala je svoj nastavak i sinoć na utakmici, i zato trebaju da reaguju institucije, zato je trebao da reaguje predsjednik države, vlade, kako bi se zaustavilo ovo zlo koje država Crna Gora indirektno podržava.“

Jedina podjela može biti na ljude i neljude, jer je sve na ovom svijetu prolazno, dobra djela ostaju, a velika djela možemo realizovati samo zajedno, svi mi, bez obzira na naše razlike i etničku i vjersku, rekao je predsjednik Albanskog foruma.

Iz tog razloga, treba da zatvorimo ovaj problem koji ranjava naše društvo i pošaljimo poruku da fašizam, šovinizam, primitivizam i mržnja ovdje ne mogu opstati, a to se može postići samo razotkrivanjem i jasnom osudom raspirivača mržnje, u ovom slučaju portala IN4S, navijačke grupe “Varvari” i onih koji vrijeđaju srpsku majku, čin vrijeđanja nečije majke nije albanski čin, to je čin nevaspitanja, navro je Đeljošaj.

Foto: Antena M

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Ako se već pominje neki povod, onda je red i navesti šta je povod za ovo reagovanje. Čitaoci bi sami trebalo da procijene je li Đeljošaj u pravu.

NIKŠIĆ PROGNOZA