Đeljošaj: Crna Gora je partner i prijatelj Republike Kosovo

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj, sastao se danas sa ambasadorkom Republike Kosovo u Crnoj Gori  Arijanom Žerkom Hodžom.

Ambasadorka je čestitala potpredsjedniku Vlade na naimenovanju i poželjela mu uspjeh u realizaciji planiranih projekata.

Potpredsjednik je upoznao kosovsku ambasadorku sa prioritetima 44. Vlade i poručio da Crna Gora ostaje privržena evroatlantskom putu i vrijednostima, saopšteno je iz Vlade. 

„Crna Gora je partner i prijatelj Republike Kosovo. Nastavićemo da podržavamo unapređenje ekonomske saradnje kao i naš zajednički evroatlantski put“ rekao je Đeljošaj. 

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje u različitim oblastima, posebno u privredi, turizmu i infrastrukturi.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima razmjene iskustava u evropskim integracijama, kao i implementaciji projekata za snažniji ekonomski razvoj.

Na kraju sastanka, sagovornici su istakli odlične odnose Crne Gore i Republike Kosovo i dogovorili nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. 

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA