Đeka Đeljošaju: Prevario si Jakova i Aleksu, glasove ste dali Mandiću

Predsjednik Demokratske partije (DP) i ministar za ljudska i manjinska prava u tehničkom mandatu Fatmir Đeka nazvao je predsjednika Opštine Tuzi i predsjednika Albanske alternative „liderčićem koji je prevario Jakova i Aleksu obećavši im podršku, dok su glasove dali Mandiću i drugima.“

Đeljošaj je juče kazao da su Albanci svojim glasanjem značajno doprinijeli rezultatu referenduma 2006, te da albanske stranke nijesu imale greške „sve do dolaska na scenu elementarne nepogode à la Fatmira Đeke“ koji je, kako kaže, osramotio albanske stranke kroz podršku Srpskoj crkvi kroz podršku Temeljnom ugovoru.

Njegovo saopštenje prenosimo integralno:

„Liderčić Nik Đeljošaj ponovo ima hrabrosti napadati ministra Fatmira Đeku kojeg u svojoj kolumni, naziva elementarnom nepogodom. Mali liderčić opet zaboravlja da je zahvaljujući Fatmiru postao poslanik i tako započeo političku karijeru, ali ne prestaje sa političkim manipulacijama i neistinom.

Jasno je da liderčić nema hrabrosti da spomene Vladu, čiji je dio, i njene odluke naziva sramotnim, ali svoju “hrabrost” adresira ministru Đeki. Stoga, pitamo ga zašto si ostao u Vladi zahtijevajući stalno dodatne funkcije; zašto sarađuješ sa aktuelnim premijerom tražeći njegovu podršku. Ovakav je tvoj politički “moral” i pritom tražiš od ove Vlade i premijera svakodnevno finansijsku pomoć i podršku, razumije se, za sebe. Ali, ti si jedan mali liderčić i takav ćeš ostati; prevario si Jakova i Aleksu, primio ih i obećao im podršku, dok ste glasove dali Mandiću i drugima.

U tvom stilu, nisi imao hrabrosti da javno podržiš nekog od kandidata, ali su glasovi potvrdili da su “u laži kratke noge”. Mi ne možemo izliječiti tvoje političke komplekse i ti misliš da si još uvijek u lokalnim izborima jer, naravno, ne mozeš dalje. Sada već sa tvojom političkom gimnastikom štetiš interesima Albanaca u Crnoj Gori, saradnicima i koalicionim partnerima koji, takođe znaju i sjećaju se tvojih riječi za koje si tražio oprost, ali se ne zaboravljaju.

Ali, ovo je početak tvog političkog kraja, jer si zatvorio vrata saradnje sa većinom političkih subjekata, sa onima koji su iskreno posvećeni interesima svojih sunarodnika u Crnoj Gori i šire. Politici nisu potrebni liderčići već dostojni predstavnici, iskreni i posvećeni širim interesima, dokazanim na političkoj sceni Albanaca u Crnoj Gori.

Liderčići se ne mogu mjeriti sa njima.

P.S. I nije moj nivo da odgovaram ovakvim liderčićima, ali sam, i u ovom slučaju, pokušao da ih sačuvam od samih sebe“, zaključio je on. 

Izvor: Dnevno

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA