DF Zeta: Nećemo dozvoliti ni Dukaju ni Abazoviću da se igraju sa osjećanjima našeg naroda

Ministar javne uprave Maraš Dukaj je zadnji koji je trebao da se oglasi povodom naše inicijative o poništenju Odluke o priznanju Kosova, za čije usvajanje smo bili isprovocirani glasanjem Vlade za prijem Kosova u savjet Evrope, navodi se u reagovanju DF.

Iz te partije su reagovali nakon što je Dukaj kazao da je novoformiranoj Opštini Zeta, “umjesto izražavanja dnevnopolitičkih stavova u oblastima državne i vanjske politike – mudrije i svrsishodnije da rade ono što je njihova nadležnost i što građani od njih očekuju”.

Kako su naveli, u toj vladi, i on sam učestvuje, a pritom je i glasao na sjednici 9. juna 2022.godine Predlog odluke o izmjenama i dopuna zakona o teritorijalnoj organizaciji, glasao za opštinu bez jednog njenog dijela, to jest za obezglavljenu opštinu i za njeno samostalno funkcionisanje ostave samo pola godine za formiranje organa, pa je samim tim, gospodin Dukaj najodgovorniji za ovaj status osakaćene opštine.

– Da im nije bilo glasova DF-a, podsjetićemo Dukaja, da ne bi izgradili fabriku čipsa i da to vrlo dobro znaju. I da im nije bilo glasova DF- a, ne bi se vratio Valdanos vlasnicima – navodi se u reagovanju.

Ističu kako su očekivali od Dukaja da se oglasi, kad je on zajedno sa jednim brojem građana, proslavaljao izbornu pobjedu sa zastavama UCK i Velike Albanije, na kojima su ucrtane Zeta i PG .

– Radimo mi pod jako teškim uslovima, za koje ste izmedju ostalog, i vi krivi jednim dijelom , naš rezultat će se vidjeti u narednom periodu, nemojte Vi da brinete oko toga , ali sigurni budite nećemo ni vama ni Abazoviću, niti bilo kome, dozvoliti da se igra sa osjećanjima našeg naroda, i da glasa u naše ime za neke nepostojeće države . Nemoj da zaboravi da je on ministar u Vladi, koji je samo izdajom izborne volje gradjana od 30.08. sa mjesta direktora Čistoce Tuzi postao ministar – dodaju u reagovanju.

Iz DF Zeta se, kako su kazali, zahvaljuju ministru što se ponudio da pomogne, ali poručuju, “nismo sigurni da će biti u prilici da posle 11. juna bude na toj poziciji”.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA