DF raspodijelio resore: Nova dobila devet, a PzP i DNP po četiri funkcije

Demokratski front dogovorio je podjelu resora u Glavnom gradu unutar partija koje ga čine. U ukupnoj raspodjeli između konstituenata koji čine vlast u Podgorici DF-u je pripalo 17 funkcija. U raspodjeli unutar Demokratskog fronta najviše resora dobila je Nova srpska demokratija i to devet. Kako nezvanično saznaje „Dan“ Novoj je pripalo Služba za odnose sa javnošću, preduzeće Putevi, Sekretarijat za komunalne poslove, Sekretarijat za planiranje prostora, Direkcija za imovinu, Biblioteka „Radosav Ljumović“, Centar za rehabilitaciju i resocijalizaciju na Kakarickoj gori, Građanski biro i Služba za međunarodne odnose.

Pokretu za promjene i Demokratskoj narodnoj partiji raspodjelom je pripalo po četiri resora. PzP je dobio mjesta direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, Sportskih objekata i Dječjeg saveza, kao i mjesto sekretara za socijalno staranje. DNP-u su pripale Tržnice i pijace, Komunalna policija, Turistička organizacija Podgorice i sekretar Skupštine Glavnog grada. Inače, Demokratskom frontu pripalo je i mjesto predsjednika Skupštine Glavnog grada.

Raspodjelom Pokretu Evropa sad pripale su funkcije potpredsjednik Skupštine Glavnog grada, glavni gradski arhitekta, glavni administrator, Služba za javne nabavke, Služba za unutrašnju reviziju, Čistoća, Komunalne usluge, Parking servis, Sekretarijat za finansije, Sekretarijat za podršku biznis zajednici, Uprava lokalnih javnih prihoda, Služba zaštite i spasavanja, Gradsko pozorište i Dnevni centar.

Demokrate su dobile menadžera grada, Službu za zajedničke poslove, Službu za podršku poljoprivredi, Vodovod i kanalizaciju, Pogrebne usluge, Sekretarijat za lokalnu samoupravu, Sekretarijat za saobraćaj, Upravu za zaštitu imovinsko pravnih interesa i Komunalnu inspekciju.

Pokretu URA pripalo je Zelenilo, Agencija za stanovanje, Agencija za upravljanje zaštićenim područjima, Sekretarijat za kulturu i sport, Muzeji i galerije i KIC „Budo Tomović“.

Izvor, foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA