Demokrate: Očekujemo da Vlada Crne Gore uvede prinudnu upravu u Beranama

Pazite, Beranci, logiku DPS-a: krivi su oni koji su prevareni, a ispravni su prevaranti, navode Demokrate OO Berane u reagovanju povodom navoda iz DPS-a vezano za situaciju u toj opštini. Dodaju da se nadaju da će Vlada Crne Gore uvede prinudnu upravu.

– Otkad smo prevareni u dogovoru, veću glupost nismo pročitali do saopštenja i izjava nekih kolega u lokalnoj politici, u čemu je, ipak, prvo mjesto zauzeo DPS konstatacijom: “Predsjednik Skupštine i Demokrate su odgovorni za institucionalni haos u Beranama”.Da li nas iznenađuje logika beranskog DPS-a i ponekog od njihovih koalicionih partnera iz manjinske vlade? Ne – dodaju oni.

Dodaju da prvo, po logici DPS-a kriv je predsjednik Skupštine zato što je nekoliko puta zakazivao sjednicu, postupajući po nalozima Vlade Crne Gore, sa jednom tačkom dnevnog reda: da se skrati mandat aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta, a ispravni su prevaranti kojima nema ni glasa ni java mjesecima.

– Njih dvojica nemaše ni ‘dva prsta obraza’ da posao rušenja lokalne vlasti, koji su započeli, dovrše do kraja! Drugo, krive su Demokrate Berana, jer su na očigled cijele beranske i crnogorske javnosti prevareni, i zato što dogovor, koji je postignut i koji su u svemu poštovali (kao i svugdje), nisu ispoštovali Djukic i Rmus, dva odbornika, čuvena, već sada, po svojoj prevari i nečasnosti – ističu oni.

Poručuju da „nužno poštovane kolege iz DPS-a, iako vam je logika strana osobina, molimo vas shvatite sljedeće: otkad smo prevareni nama je jasno da je nemoguće vršiti uspješno vlast sa prevarantima“.

– Sve na šta smo upozoravali se obistinilo: nema MOSI za 70 sportista, nema urednih stipendija studentima, nema Beranskog kulturnog ljeta, nema velikih koncerata i sadržaja za turiste i dijasporu, nema redovnih plata ni sigurnosti, i tako dalje. I tada ste branili prevarante i javno saopštavali da će sve biti redovno i da Demokrate “brane svoje fotelje”. Malo je bilo upozorenja nekoga ko možda više od drugih zna. Malo je što se naš kandidat za predsjednika opštine javno odrekao funkcije. Malo je što je ponudio bilo kome oko koga se većina dogovori da preuzme kormilo grada. Ni to prevarantima nije bilo dovoljno. A ni vama – stav je Demokrata.

Ističu da njihov predsjednik Skupštine zakazuje već mjesecima sjednicu skupštine da se skrati mandat, „prevaranti ne dolaze“.

– I još mnogo toga. I ko je po vašoj logici kriv? Demokrate? Ako je i od vas i vaših koalicionih drugara – previše je.Da zaključimo – nadamo se i očekujemo da Vlada Crne Gore uvede prinudnu upravu, izabere odbor povjerenika koji će mijenjati Skupštinu, koji će usvojiti rebalans budžeta, i koji će na zakonit način isti budžet izvršavati do izbora novih organa, poslije izbora, u skladu sa Zakonom. Na taj način svima zaposlenima se omogucava redovna zarada, preduzecima redovan transfer, studentima redovna stipendija, gradu redovan život. Nadamo se da će Vlada Crne Gore našu inicijativu usvojiti i da će konacno razum pobijediti a ne lazljivi populizam i neznanje. Svima koji su u ovu hajku kukavički i lešinarski, poluzakulisno, uključeni, poručujemo: vidimo se na izborima, ali i poslije izbora, na razgovorima. Ne opterećujte ih već sad vašim podvalama, spletkama i podmetanjima, mali je grad, sve se čuje i sazna, pa i razlozi i motivi odbornika za rušenje jedne uspješne i složne vlasti – zaključuju u saopštenju  Demokrate OO Berane.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA