Demokrate Nikšić: DPS ostavio 33 miliona eura duga

Kada DPS počne o finansijskim izvještajima građanima Nikšića se kao prva asocijacija, pored duga od 33 miliona eura koji su ostavili, jave sudski procesi koji se vode protiv njihovih funkcionera zbog raznih zloupotreba i pljački, saopšteno je iz OO Demokrate Nikšić.

Oni su reagovali na saopštenje Evropskog tima za Nikšić u kojem navode “da će se u subotu vidjeti ko je na strani građanskih i evropskih vrijednosti, a ko na strani četničkih i fašističkih ideologija”.

“Uz to, najbolje o njima govori činjenica da su, u periodu kada je Opština grcala u dugovima i kada su dugovane plate zaposlenima, funkcioneri DPS-a uzimali i preko 10.000 eura godišnje za fiktivan rad u komisijama, da su svi rukovodioci imali fiktivne naknade za prekovremeni rad čak i onda kad su bili na bolovanjima, te da je prvosetepenom presudom bivši predsjednik Opštine osuđen za zloupotrebu službenog položaja”, naveli su u saopštenju.

Dodaju da jeste probijen budžet, ali ne u dijelu realizacije i nenamjenske potrošnje.

“Znamo da je to vrijednost i pozitivan finansijski bilans po aršinima DPS-a ali se mi sa njim nikad nećemo složiti. Istina je da jeste “probijen” budžet, ali ne u dijelu realizacije i nenamjenske potrošnje, već jer su prihodi planirani na 25 miliona, a ostvareni na 28 miliona. Naročito smo zadovoljni jer su naplaćena potraživanja od tajkuna DPS-a i vrlih “patriota” koji su mislili da ih nikad neće platiti. Ili im je neko nekad obećao da “to neće trebati“, ističu u saopštenju.

Navode i da su skoro sva javna preduzeća u minusu.

“I to je politika DPS-a — gotovo sva javna preduzeća u minusu i užasnom stanju, gradska i komunalna infrastruktura u još gorem, životni standard građana i mogućnosti za zaposlenje minimalne, ali je za funkcionere i tajkune DPS-a svega bilo u izobilju. Zbog toga se danas jedni nalaze na optuženičkim klupama, drugi u pritvoru, treći u zatvoru, a četvrti u bjekstvu, i sve to zato što postoje dokazi da je DPS ništa drugo do politička ispostava mafije i lopovska bestidna družina koja pokušava manipulacijama o predsjedniku SO sakriti Tompsonove koncerte, veličanje Ustaškog pokreta, veze sa Kavčanima i ono što su pokrali od građana. To im neće proći”, zaključuju u saopštenju. 

Foto: Demokrate

NIKŠIĆ PROGNOZA