„Demokrate i ZBCG vrtili Spajića ukrug, Vlada će se formirati“

Demokrate i koalicija „Za budućnost Crne Gore“ vrtili su mandatara Milojko Spajića ukrug tokom pregovora oko formiranja Vlade, tvrdi politikolog Marko Savić.

Savić smatra da su Demokrate prešle granicu sa svojim uslovljavanjima.

„Dali su sebi za pravo da budu jedina mjera političke moralnosti i etike, a nije baš da iz tog političkog subjekta dolaze apsietički utemeljene aktivnosti, kako poslanika, tako i ljudi koji su postavljeni po dubini i po širini“, ocijenio je Savić. 

Savić tvrdi da su Demokrate i ZBCG odvlačili Spajića od principa koji su postavljeni na početku.

„Građani su očekivali brži odgovor. Jako je teško pretpostavljati modele i modifikacije, a moje mišljenje je da će se sastaviti Vlada. Partijski interes je kod nas najvažniji, on je uvijek u vrhu prioriteta. Ogroman je ulog u pitanju“, tvrdi Savić. 

Novi izbori, navodi Savić, ne bi odgovarali građanima i građankama Crne Gore.

„Jedan dio novčanih sredstava bi išao na izbore, a ne bi išao na izgradnju bolnice ili škole. Izbori koštaju mnogo i to bi bilo pogubno. Sa druge strane prolongirala bi se trenutna politička situacija, Ova Vlada u tehničkom mandatu se ne ponaša kao da je u tehničkom mandatu, a to bi značilo da ulazimo u novu sferu nestabilnosti. Sve bi to koštalo PES, izgubili bi određeno dio biračko tijelo“, zaključio je Savić. 

Foto: TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA