Demokrate i URA nastupiće zajedno na izborima, Bogdanović: Anti-mafija blok otvoren za građanske i evropske partije

Dvadesetak dana uoči predaje lista za parlamentarne izbore partije ne otkrivaju hoće li u predizborne koalicije, sa izuzetkom Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA koji su finalizovali dogovor o zajedničkom nastupu.

Šef Poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović kazao je za Televiziju Vijesti da je „anti-mafija“ blok formiran, dodajući da je taj blok otvoren za sve političke subjekte građanske i evropske profilacije.

Blok je otvoren za sve one, kako on kaže, koji imaju petlje da se uhvate u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

„To se odnosi i na Pokret Evropa sad (PES), na čijim je partijskim organima odluka u vezi sa koalicionim nastupom“ istakao je Bogdanović,uz poruku da Demokrate neće dozvoliti da jedna partija vrši vlast na svim nivoima.

Dodaje da su pored URE, Demokrate otvorene i za saradnju i sa Demosom i Ujedinjenom Crnom Gorom, dok sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP), uprkos korektnim odnosima, tu opciju za sada nisu razmatrali.

„Bilo koji politički subjekt, bez obzira na način nastupa na narednim parlamentarnim izborima, ideju o povratku u jednopartizam slobodno može da zaboravi“, kazao je Bogdanović.

On je istakao da Demokrate neće dozvoliti uvod u autokratiju, odosno vršenje vlasti od strane jedne partije na svim nivoima.

Novoizabrani predsjednik države i zamjenik predsjednika PES Jakov Milatović kazao je da je sigurno da će u narednom periodu razgovarati o planovima za predstojeće izbore.

„Mislim da smo upravo i nakon ova dva izborna ciklusa, kako ovog u Podgorici tako i ovog predsjedničkog pokazali da imamo važnu ulogu u narednom periodu u Crnoj Gori“, rekao je Milatović.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA