Demokrate DPS-u: Tek ćete se zabrinuti kad izađu na svjetlo dana svi vaši nečasni poslovi

Konačno je DPS priznao da general Lazarević nije vojnik Vojske Crne Gore, već partijski aktivista koji postupa po nalogu i naredbama Mila Đukanovića, navodi se u reagoavanju Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na saopštenje DPS-a u kojem su poručili da “Osuđuju pritisak Demokrata na Lazarevića, te da je Krapović prekoračio nadležnosti ministra.

Kako su kazali iz te partije, gospoda iz DPS-a možda je pomislila da će gospodin Krapović, poput svog prethodnika koordinatora, dozvoliti da sektorom odbrane upravljaju neformalni centri moći koji su osramotili naš odbrambeni i bezbjednosni sistem pred Evropom i svijetom.

“Još više zabrinjava činjenica da je general koji je izabran na predlog Mila Đukanovića, ne opterećuje onog koji je formalno sproveo nalog, čak ni nakon saznanja da je njegovo kadrovsko rješenje obrukalo Vojsku Crne Gore pred članicama NATO saveza, tako što je od strane Republike Hrvatske uhvaćen u pokušaju šverca prevoznog sredstva, zloupotrebljavajući vojni transport Vojske Crne Gore”, naveli su u reagovanju.

Takođe dodaju, nevjerovatno je da Krapovićev prethodnik nikada nije “primijetio” da je general Lazarević čovjek zadužen da svaka vojna uniforma glasa po partijskoj direktivi, da nikada nije pročitao da generala Lazarevića brani bivši ministar Bošković u čije vrijeme su vojni brodovi služili za transport kokaina, niti je ikada čuo da su DPS generali zapošljavali vojnike isključivo ako ih DPS teren prepozna, o čemu svjedoče brojni audio zapisi sa kojima se javnost upoznala, a vjerovatno će se i dodatno upoznati. Još više čudi da se taj isti bivši ministar i partija saglasio da se po nalogu Mila Đukanovića smijeni general Đurović i instalira partijski poslušnik DPS-a kao načelnik Generalštaba.

“Kad bolje razmislimo, ipak ne čudi – jer je taj bivši ministar za čijeg mandata smo svjedočili najvećim tragedijama i skandalima u istoriji Crne Gore: od kopanja mafijaškog tunela do depoa Višeg suda, preko bijega iz zemlje kriminalaca poput Radoja Zvicera, Ljuba Milovića, Nebojše Bugarina, pa sve do ‘čudesnog’ spaljivanja cigareta”, kazale su Demokrate u reagovanju.

Poručuju da će se u DPS-u tek zabrinuti.

“Gospodo iz DPS-a, i vi i vaši saradnici na raznim stranama, tek ćete se zabrinuti kad izađu na svjetlo dana svi vaši nečasni poslovi. Prva od dvadeset tri afere već je otkrivena, a vjerujte, ovo je tek početak – sitnica u poređenju s onim što slijedi. Tražili ste, gledajte”, dodaju u reagovanju.

Poručuju kako Krapović ima njihovu  punu i apsolutnu podršku da sektor odbrane u potpunosti očisti od DPS-ovih aktivista i njihovih prikrivenih pomagača iz opozicije, koji su umjesto za Vojsku Crne Gore radili za klanove i partije, jer Crnoj Gori treba Vojska koja će služiti narodu, a ne neformalnim centrima moći.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA