Demokrate DPS-u: Gradska preduzeća sigurna dok ste vi u opoziciji

Prije nego se osvrnemo na politički aspekt, kolege iz Skaj partije moramo da pitamo na koji način pobjeđuju savjest kada se odluče oglasiti  po pitanju podgoričkog Vodovoda, preduzeća u kome je nakon njihove pohare Podgorice naslijeđeni dug bio 6 miliona eura, dok je za prethodnih 15 godina njihove bezobzirne  vlasti otpisano 17,3 miliona eura potraživanja od kupaca, dok su njihove sistematizacije predviđale više direktora nego li radnika, kazali su iz OO Demokrata Glavnog grada, reagujući na današnje saopštenje DPS-a.

„Pa se pitamo, kako Skaj partija nakon uništavanja svega čega su se njihovi kadrovi dohvatili i nakon dovođenja u pitanje opstanka brojnih preduzeća može na ostavke pozivati ljude koji taj ponor pokušavaju sanirati.  S obzirom da očigledno kolegama ni 30 godina vlasti nije bilo dovoljno da nauče nadležnosti preduzeća, podsjetićemo ih da, kako je i gospodin Nišavić saopštio, Vodovod Podgorica nema dodirne tačke sa incidentom na području Kuća Rakića, jer su u njegovoj nadležnosti pumpne stanice u kojima je voda bila ispravna, dok je Vodovod Tuzi nadležan za mrežu na kojoj je došlo do ovakvog incidenta“, navode Demokrate.

Kako dodaju, da DPS posjeduje i minimum moralne i etičke odgovornosti, posebno, ne bi javno pominjali preduzeće čija su, kako naglašavaju, pumpna postrojenja, nakon tornada zvanog DPS, ostavili u katastrofalnom stanju, zapuštena, a u iste nije ulagano godinama.

„Znamo da je zaljubljenicima u Skaj i korupciju teško shvatiti da neko nesebično voli svoj grad i da je spreman da se suoči sa katastrofalnim zatečenim stanjem u gradskim preduzećima, a da pritom preduzeće kojim upravlja ne gleda kao partijsku ćeliju i izborni štab DPS-a i stjecište obezbjeđivanja potpisa sigurnih glasova, već da  ga posmatra kao razvojnu šansu grada koja je ostvariva bez obzira na debeli minus i pustoš koji ste za sobom ostavili. I za kraj ne brinite za gradska preduzeća. Uvjeravamo vas da su sigurna dok ste vi u opoziciji“, zaključuju oni.

foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA