Demokrate beranskom DPS-u: Dok trajemo u Beranama bićete opozicija

Ne čudi pojava da beranski DPS već duže vrijeme vrši agresivne napade na Demokrate. I oni su, iako antipod naše politike, svjesni ispravnosti našeg rada, posvećenosti ispunjenju programa i pored svih naslijeđenih problema koji se moraju rješavati, kao i posljedice savjesnog postupanja Demokrata u politici, a to je sve veća podrška na lokalnim izborima, iz procesa u proces, navode beranske Demokrate.

„Zamislite kad neko, ko je, po sve većoj količini dostupnih dokaza, vezan ‘pupčanom vrpcom’ za dva najveća kriminalna klana, počne da priča nekome da „ne preza ni od jedne vrste zloupotreba“, kako DPS spočitava Demokratama u Beranama. I to govori nekome koga i DRI i renomirani predstavnici civilnog sektora i kontrolori zakonitosti rada političkih partija, drže za najtransparentniju organizaciju. Kažete kako su „Demokrate imale šest godina da ispune sve što su obećale“. Biće vremena da javnost podsjetimo na detalje. Ali, do tada da imate iole političkog poštenja priznali biste beranskim Demokratama ubrzanu realizaciju svega što su obećali: uvedenih novih desetak mjera u poljoprivredi, agrobudžet uvećan sa 60 na 270 hiljada evra, rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih sportskih objekata, nikad odlučniju borbu za čist i sređen grad, uređenje parkova, novu mehanizaciju za opštinska preduzeća, povećane stipendije studentima, adaptaciju fasada na stambenim zgradama, renesansu u kulturnom životu, nove obećane saobraćajnice, rekonstrukciju zgrade Centra za kulturu, šest hiljada posjetilaca digitalizovanog bioskopa (početna cifra bila je nula), nove premije za otkup mlijeka, autobus za sportiste, novu saobraćajnu i turističku signalizaciju, i tako dalje. Kažemo, biće prilike“, kažu Demokrate u saopštenju.

Dodali su da možda DPS-u, kao i nekome ko ne poštuje dogovore, ili njegovom nalogodavcu, smeta činjenica da neko radi.

„Možda je trema od toga što bismo, do kraja ovog mandata, bili jedina politička partija sa bezmalo 100% ispunjenim predizbornim programom? Podsjećaćemo javno mnjenje na sve, a ima na šta. I ako neko smatra da se mi plašimo izbora, u zabludi je velikoj. Nijesu nama problem izbori, ako želite – možemo sjutra – ali bi bilo korektno prema Berancima da odbornici kažu gdje počivaju razlozi za nepoštovanje dogovora? Nisu nama problem izbori, jer dok trajemo u Beranama, bićete opozicija. Kolege iz DPS-a, Demokrate u Beranama se bore da završe sve što su obećali i započeli. Za mogućnost da se radi pošteno i predano se treba boriti, ne za drugo. Ako to vama u politici nije bitno – ima nekoga kome je presudno važno“, zaključuju oni.

foto: Demokrate

NIKŠIĆ PROGNOZA