Demokrate Berane: NSD i PzP da saopšte važe li dogovori

Duže od mjesec traje očigledna politička kriza u Beranama, kojoj uzroke čine odluke pojedinih odbornika koalicije „Za budućnost Berana“ (nekada – DF), i to, po kazivanju vaših predstavnika, odbornika Nove srpske demokratije (NsD) i Pokreta za promjene (PzP), kazali su iz Demokratske Crne Gore u Beranama. Iz te partije pozivaju NsD i PzP da saopšte da li još važe dogovori oko vlasti u tom gradu.

„Činjenica da već šest godina u Beranama vršimo zajedno lokalnu vlast valjda je, sama po sebi, dovoljno rečita da kaže da je s naše strane uvijek iskazivano poštovanje prema vama, kao kolegama sa kojima dijelimo javni prostor. Međutim, već duže od mjesec dana traje očigledna politička kriza u Beranama, kojoj uzroke čine odluke pojedinih odbornika koalicije „Za budućnost Berana“ (nekada – DF), i to, po kazivanju vaših predstavnika, odbornika Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene“, navodi se u saopštenju Demokrata. 

Iz te partije su kazali da s obzirom na sjednicu lokalnog parlamenta, koja je zakazana za utorak, 25. juna 2024. godine, sa početkom u 10 časova, i s obzirom na činjenicu da nemaju javno saopšten stav po pitanju poštovanja dogovora o rotaciji na mjestu predsjednika Opštine Berane, smatraju da su, „kao odgovorni ljudi, dužni Berancima, ali i javnosti Crne Gore, da stavove svi, neskriveno, saopštavamo.“

„Skladno tome, pozivamo vas da se javno, kao ozbiljne političke partije, odredite: Važe li dogovori koje smo postigli, o njima obavijestili javnost prije dvije godine i za koje smo, jedni drugima, pružili ruku ili ne važe“, upitali su iz Demokratske Crne Gore u Beranama.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA