Demokrate Berane: Ne kukamo za foteljama, vapimo za vladavinom prava

Opštinski odbor Demokrata Berane kazao je da u toj partiji „ne kukaju za foteljama“, već da „vape za vladavinom prava“.

Iz te partije su odgovorili OO SNP Berane koji je, između ostalog juče naveo da su „Demokrate pokazale nepoznavanje prava“ obavještavajući javnost o da presudi Osnovnog suda u Beranama kojom je potvrđeno da je Julijana Zečević nezakonito smijenjena sa pozicije direktorice Doma zdravlja „dr Nika Labović“ u Beranama.

„O vašem pravnom znanju svjedoči činjenica da je u svakom individualnom slučaju nadležni državni organ dokazao da su smjene inicirane od kadrova SNP-a bile nezakonite, a o našem pravnom neznanju činjenica da smo u svakom postupku dokazali da postupate nezakonito. Drugo, ne ulazeći u nespornu intelektualnu i praktičnu svemoć ministra zdravlja, koji se proslavio nezakonitim radom (što, dozvolite, ne kažemo mi, već nadležni državni organi, na osnovu činjenica i Zakona), smatramo da nije neprijateljski ako vas savjetujemo da poslušate šta o njegovom i vašem radu ima da kaže DRI, Upravna inspekcija, Inspekcija rada, redovni sudovi Crne Gore, jer, ako nastavite sa uobraženošću i osionošću, ali i sa prizemnim uvredama, možemo pitati takođe čiji rad u Opštini Berane ispituje SDT – vaših ili naših kadrova“, navodi se u reagovanju Demokrata Berane.

Dodali su da su odluke sudova javnei da se zato javno i objavljuju.

„Nemojte samo građanima Berana i Crne Gore reći da se zalažete za društvenu atmosferu u kojoj mora da se ćuti? Da ne biste i verbalni delikt da vratite? Zbog čega? Da se ne kaže javno da je neko sklon kršenju zakona. I, da zaključimo, ne kukamo mi za foteljama, a ta tvrdnja posebno nema vrijednost kad dolazi od nekoga ko je svoju glad za vlašću posvjedočio koalicijom sa DPS-om, već kukamo i vapimo za vladavinom prava, a svaka presuda, kojom ogoljujemo vaš nezakonit rad, pobjeda je zakona, prava i pravde. Smijeniti dr Julijanu Zečević, ne znači samo postupiti nezakonito, kako je sud i odlučio, na presudi obrazloženoj na 12 stranica, već pokazati da je lična mržnja snažnija od radnih, moralnih i ljudskih rezultata i kvaliteta, koje Zečević sa Berancima dijeli već duže od 30 godina. Umjesto da se radujete povratku nezakonito smijenjene direktorke Doma zdravlja, vi nas napadate zbog toga što smo javno objavili dio presude u kojoj je Osnovni sud utvrdio da je ministar zdravlja sakrio dopis uvažene direktorke, izmislio razloge za smjenu i konstatovao da je ona radila odgovorno i savjesno. A kako bi drugačije i radila gospođa kojoj za preko tri decenije rada niko manu ni u poslu ni u životu ne nađe, do sadašnji ministar“, navodi se između ostalog o reagovanju Demokrata.

Foto: Demokratska Crna Gora

NIKŠIĆ PROGNOZA