(VIDEO) Mandić predložio, dnevni red usvojen: Glasanje o IBAR zakonima u četvrtak veče

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić predložio je na današnjoj sjednici Parlamenta da se na dnevnom redu nađe 13 tačaka. Kako prenosi RTCG, riječ je o 12 zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR). Mandić je rekao da će danas samo odraditi posljednju tačku – izbori i imenovanja i da će sjutra nastaviti rad u deset sati.

13:11- Poslanici su bez rasprave izabrali Bobana Stanišića za zamjenika generalnog sekretara Skupštine.

Za su glasali svi poslanici u sali, njih 71.

Mandić je rekao da svi poslanici znaju kakav je čovjek Boban Stanišić.

13:09 Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je rekao da će danas samo odraditi posljednju tačku – izbori i imenovanja i da će sjutra nastaviti rad u deset sati.

Kazao je da će u četvrtak glasati o nekim tačkama, a u petak o preostalim.  

13:07- Nikola Rakoćević (DPS) pitao je Mandića zašto prošle sedmice parlament nije uspio dva dana da održi sjednicu.

Kazao je da sumnja da su razlozi politički.

Mandić je odgovorio da su razlozi tehnički jer neki ljudi nijesu bili u zemlji i da te razloge ne treba dovoditi u kontekst sa politike.

Podsjetio je da je obavijestio javnost da nije bilo kvoruma za sjednicu.

Rakočević je rekao da njihov Klub niko nije pozvao da daju kvorum.

„Ovo je objašnjenje prilično nemušto i da se nešto drugo ‘iza brda valja’, ali nadam se da neće biti daljih opstrukcija“, kazao je.

Mandić je odgovorio da ako su razlozi bili politički, to će se vidjeti vrlo brzo.

Dnevni red je usvojen.

13:05– Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić predložio je za dnevni red današnje sjednice 13 tačaka.

Radi se o 12 zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

Posljednja tačka su izbori i imenovanja.

Mandić je prošle sedmice zakazao sjednicu i iskoristio mogućnost iz Poslovnika da predloži dnevni red na sjednici.

13:00– Predsjednik Skupštine Andrija Mandić zakazao je za danas sjednicu parlamenta i najavio da će dnevni red predložiti na zasjedanju.

Prema ranijem dogovoru sa Kolegijuma predsjednika Skupštine, poslanici bi danas trebalo da počnu raspravu o predlozima zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja iz oblasti vladavine prava (IBAR).

Kako je ranije saopšteno iz Skupštine, na sjednici Kolegijuma predsjednika parlamenta postignut je konsenzus svih šefova poslaničkih klubova o zakazivanju sjednice.

“Svi poslanički klubovi izrazili su spremnost da ulože dodatne napore kako bi se o svim predlozima zakona Skupština izjasnila najkasnije do kraja sedmice”, rekli su iz Skupštine.

Vlada je prošle sedmice utvrdila set zakona koji su značajni za ispunjenje privremenih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24 i dobijanje pozitivnog IBAR-a.

Međuvladina konferencija Crne Gore i Evropske unije na kojoj bi Crna Gora mogla dobiti pozitivan IBAR, trebalo bi da bude održana sredinom junu.

foto: Skupština

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA