Danas saslušanje Abazovića povodom podrške prijemu Kosova u SE

Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike obaviće danas kontrolno saslušanje premijera i rukovodioca Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Dritana Abazovića, povodom odluke da Crna Gora podrži članstvo Kosova u Savjetu Evrope (SE).

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić je, na sjednici tog skupštinskog tijela održanoj 27. aprila, kazao je da je potrebno demistifokovati tu odluku, navodeći da način odlučivanja stvara utisak tajanstvenosti.

– Pojavilo se da Socijalistička narodna partija (SNP) kaže da ništa o tome ne zna. Ako je tako, država je vođena na neozbiljan način, koji ne dolikuje mjesnoj zajednici – rekao je Lekić.

On je kazao da će tražiti objašnjenje kako je to odlučeno i da čuju obrazloženje Vlade i MVP.

– Ovo nije antialbanska politika, nema veze uopšte sa tim pitanjima dobrosusjedskih odnosa, nego se radi o odgovornosti i pitanju ozbiljnosti crnogorske Vlade – istakao je Lekić.

To pitanje, kako je naveo, zaslužuje da bude ozbiljno analizirano.

Odbor će obaviti kontrolno saslušanje predstavnika Vlade i na temu Bilans i stanje diplomatskih aktivnosti crnogorskih vlada i ministarstva vanjskih poslova na rješavanju pitanja Prevlake.

Izvor: Pobjeda

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA