Damjanović: Knežević i Mandić pokazali ko je gazda u izvršnoj vlasti

„Usvajanjem Rezolucije o Jasenovcu, što je po mom mišljenju za Crnu Goru bio nepotreban potez, Milan Knežević i Andrija Mandić su pokazali ko se pita u izvršnoj vlasti, tačnije ko je gazda u praksi“, kazao je predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM) Aleksandar Damjanović.

„Na Vidovdan Rajo i Milan su pokazali svoje iskustvo i političku moć nad nejakim koalicionim partnerima koji su znali da će ova odluka našoj državi na evropskom putu nanijeti štetu, ali nijesu imali hrabrosti da joj se suprostave. Čak ni sam predśednik Republike Srbije koji je kao iskusan političar znao posledice koje će Crna Gora imati usvajanjem Rezolucijenije nije vjerovao da Knežević i Mandić imaju toliku moć da njeno usvajanje mogu izgurati bez problema. Svi oni koji su očekivali da će beskičmene Demokrate dići glas protiv ove odluke bili su u velikoj zabludi, jer oni intimno dijele ideologiju koju proklamuju lideri koalicije ZBCG, samo nažalost nemaju petlje to javno da izgovore“, ocijenio je Damjanović.

Crnogorska javnost je, prema njegovim riječima, na Vidovdan imala priliku da svjedoči da su „poslanici PES-a zeleni da bi se suprostavili naumu Mandića i Kneževića da evropskoj lokomotivi Crne Gore zabiju klinove u točkove.“

„Jasno je da Milan i Rajo drže banak u koaliciji koja vrši vlast i da su oni ipak ti koji će donositi odluke kojim putem će se Crna Gora kretati, dok neprincipijela koalicija bude trajala. Milan Knežević je na plenumu kazao kako ne želi da lično bude dio Spajićevog kabineta, sasvim opravdano, jer i da je u njemu ne bi se više pitao nego što se trenutno pita. Rajo Mandić, vuk u jagnjećoj koži, u maniru iskusnog golgetera zabija autotogolove Crnoj Gori u mreži koju poslanici PES-a i njihov lider ne mogu da odbrane.
Da kojim slučajem Milojko Spajić ima političko iskustvo Mila Đukanovića i Milana Roćena teško bi mogao svom kolegi Andreju Plenkoviću objasniti odluku usvajanja Rezolucije o Jasenovcu“, navodi Damjanović.

Smatra da će hrvatska diplomatija „koja u svojim redovima nema ljudi poput Kneževića i Mandića sa antidržavnom ideologijom“ znati da našoj državi adekvatno odgovori na ovaj potez.

„U aktuelnom sazivu Vlade Crne Gore nema znanja ni mudrosti da bi se mogli amortizovati potezi koje će Republika Hrvatska uskoro pokrenuti prema našoj državi.

Dok Marko Kovačević likuje zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu, Manić i Knežević se baškare u Beogradu na vodi a crnogorska evropska lokomotiva se guši i polako nastavlja da tapka u mjestu“, zaključuje Damjanović.

Foto: CKM

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA