Damjanović: Demokrate nemaju hrabrosti da glasaju za smjenu Kovačevića

Ako je neko imao iluziju da će nikšićke Demokrate glasati za smjenu Marka Kovačevića u velikoj je zabludi, saopštio je predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović.

„Demokrate nemaju hrabrosti da se pridruže inicijativi DPS-a i glasaju za smjenu Marka Kovačevića i na taj način iskažu odgovornost i principijelnost koju su odavno izgubili“, ocijenio je Damjanović.

Predsjednik lokalnog parlamenta Nemanja Vuković, prema njegovim riječima, od tri, dvije inicijative o smjeni Kovačevića nije uvrstio u dnevni red, „kamo li da njegova partija ovog puta glasa za smjenu aktuelnog predsjednika opštine.“

„Mi koji živimo u Nikšiću i koji smo upućeni u politička zbivanja znamo da veći uticaj na lokalni odbor Demokrata ima Marko Kovačević nego predsjednik stranke Aleksa Bečić. Nikšićani sve više shvataju da su Demokrate postale pioni Kovačevića, sa kojima lakše upravlja nego li sa pojedinim lokalnim funkcionerima iz svoje stranke“, ističe Damjanović.

Međutim, kako kaže, Demokrate imaju mnogo većih problema od nedostatka hrabrosti da glasaju za smjenu Marka Kovačevića.

„Naime, prvi operativac stranke Boris Bogdanović ima velike poteškoće da sačuva od raskola nikšićki opštinski odbor koji već je izvjesno napuštaju Momo Koprivica, Nemanja Vuković i veliki broj funkcionera nezadovoljni politikom partijske centrale.
Ako se moja predviđanja obistine raspad nikšićkog odbora će biti veliki udarac za ovu političku stranku kojoj po svim istraživanjima rapidno opada podrška građana.
Na kraju preostaje nam da sačekamo da li će Marko Kovačević metlom iz lokalne vlasti izbaciti URU ili će im oprostiti što su ujeli njegovu ispruženu ruku da budu dio lokalne vlasti i ako nijesu bili potrebni“, zaključuje Damjanović.

Foto: CKM

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA