Damjanović: Da li SD i SDP imaju političkog dostojanstva?

Kada je Ervin Ibrahimović odlučio da Bošnjačka stranka bude dio vlade čiji je između ostalog konsekvent koalicija ZBCG, SD i SDP su bili najveći kritičari ovog aranžmana, kazao je predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović.

„To što su ova dva politička subjekta govorila za Ibrahimovića što bi naš narod kazao “ni pas sa maslom ne bi pojeo”. Ni nepunih dvadesetak dana nakon žestokih napada na Ervina Ibrahimovića SDP i SD u Gusinju prave koalicioni aranžman sa Bošnjačkom strankom. Prije neko veče kada je koalicija Srcem za Gusinje proslavljala uz pjesmu izborni rezultat zajedno sa Ervinom su pjevali i predstavnici SDP i SD“, naveo je Damjanović.

To je, prema njegovim riječima, cinizam „na kojem bi i Demokrate Akekse Bečića mogle pozaviđeti Vujovićevoj i Šehovićevoj partiji, koje su se za jeftino prodale svoje dostojanstvo.“

„Kada građanin koji površno prati politička zbivanja analizira cinizam SDP i SD, nameće mu se misao da li ova dva politička subjekta imaju dostojanstva. Prosto da čovjek ne povjeruje kako su ova dva politička subjekta prodala svoje dostojanstvo zarad fotelja i učešća u vršenju vlasti“, rekao je Damjanović.

Kako je kazao, da li pozicije koje će SDP I SD dobiti u lokalnoj vlasti Gusinja vrijede više od dostojansta i principa pokazaće vrijeme koje je pred nama.

„Kada se pomno analizira politička scena izvjesno je da je suverenistički blok spao na Živkovićev DPS, koji će morati samostalno da brani tekovine 21. maja i suverenost Crne Gore.

Moram čestitati Ervinu Ibrahimoviću i Bošnjačkoj stranci na jeftinoj kupovini principa za koje su proklamovali SDP i SD.

Lično me ne bi začudilo da se uskoro npr. na nikšićkim izborima oformi koalicija između DNP Milana Kneževića i SD I SDP“, zaključio je Damjanović.

Foto: CKM

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA