Dajković pozvao Spajića da Đeljošaju skrene pažnju: Baca ljagu na rad SDT, SPO i medije

Novom skandaloznom izjavom potpredsjednika Vlade Nika Đeljošaja povodom uhapšene direktorke Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović bačena je ljaga na mukotrpan rad Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), pa i medije koji godinama unazad upozoravaju na njena nezakonita postupanja, smatra predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

„Izjavom da je izvještavanje medija o njenom hapšenju bio cirkus, te da će “Albanci platiti ukoliko je ona nešto otuđila u znak zahvalnosti prema njoj”, Đeljošaj je uvrijedio zdrav razum svakog poštenog građanina u Crnoj Gori. Tom logikom, izgleda da Perović ima pravo da nezakonito troši novac svih građana Crne Gore samo zato što je donijela sudsku presudu koja bila u korist albanskog naroda u Crnoj Gori“, rekao je Dajković.

On kaže da Đeljošajevo nerazumijevanje važnosti pomenutog hapšenja nije iznenađujuće „imajući u vidu da je godinama unazad bio lojalan i stabilan partner Mila Đukanovića, sve dok nije osjetio da Đukanović polako ide niz vodu“.

„Nakon toga, zarad opstanka na vlasti, mu nije zasmetalo i da uđe u Vladu sa onima koje je nazivao četnicima“, rekao je Dajković.

On je, uz podsjećanje na prethodnu izjavu Đeljošaja da je “NATO bombardovanje bila humanitarna akcija”, pozvao premijera Milojka Spajića da se ogradi od ovakvih stavova koje, smatra, ne služe na čast ni Vladi, ali ni časnom albanskom narodu u Crnoj Gori.

Foto: Slobodna Crna Gora

NIKŠIĆ PROGNOZA