Dajković: Nema razloga za strah zbog mog imenovanja, radiću časno i profesionalno

Imajući u vidu da je moje potencijalno imenovanje na funkciju u Glavnom gradu izazvalo ogromnu pažnju u Crnoj Gori, dužan sam da saopštim nekoliko stvari, naveo je lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

Kako je Dan juče pisao, prema nezvaničnim saznanjima Građanski biro pripao je Slobodnoj Crnoj Gori, a njime će rukovoditi upravo Dajković. 

– Od više desetina osoba koje su tokom jučerašnjeg dana predložene na različite funkcije na gradskom nivou, TV dnevnici, portali i štampani mediji su u fokus stavili samo mene i uvaženog profesora Dragana Koprivicu. Samim tim, stekao sam utisak – možda pogrešan – da sam “prljav”, retrogradan ili, prosto rečeno, “previše Srbin”, za tako važnu funkciju. Tokom jučerašnjeg dana više puta se postavilo pitanje ‘’Šta Dajkovića preporučuje za tu funkciju?’’, odgovaram: predlaže me moj obraz, moja borba protiv korupcije na gradskom nivou, moje diplome ekonomiste i magistra političkih nauka, i, najvažnije, moja ljubav prema Podgorici u kojoj je živio moj đed, moj otac, ja, a evo sad i moj sin, saopštio je Dajković.

Kako je istakao nikad ništa nije ukrao nikom.

– Nikad nisam bio na funkciji. Ja volim svoj grad u kom podižem svog sina i živim sa svojom ženom. Volim sve dobre ljude i niko nema potrebe da se mene plaši – sa funkcijom ili bez nje. Dakle, nemojte imati straha od mene jer sam Srbin koji priča o Kosovu ili o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori. Plašite se onih koji su krali od našeg grada i naše Crne Gore, od onih koji su na optuženičkim klupama ili od onih koji su danas u Dubaiju, naveo je on.

Dodao je da će svoj posao ću raditi časno, pošteno i profesionalno, isključivo se vodeći interesima Podgoričanki i Podgoričanki, a ne ličnim, emotivnim i nacionalnim osjećajem, naročito jer je u pitanju profesionalna gradska služba koja je na raspolaganju svim građanima i građankama podjednako.

Izvor: DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA