„Crna Gora pokazala da je nepokorna“

Crna Gora je pokazala da ima čvrsto građansko jezgro i odbranila je svoj građanski karakter, saopštio je na konferenciji za novinare lider DPS-a Danijel Živković. Komentarišući rezultate popisa stanovništva, Živković je kazao da je Crna Gora nepokorna i da se ne može se pokoriti.

Prema njegovim riječima, rezultati popisa potvrđuju da je Crna Gora, uprskos jakim pritiscima da se etnofederalizuje, odnosno da joj se nametne etnički koncept, uspjela da sačuva svoj građanski karakter, baš onako kako je definisano Ustavom Crne Gore. 

Da nije bilo mehanizama za koje se DPS zalagao, etnički inžinjering bi do kraja uspio, kaže Živković.

„Vjerujemo da smo dobili stane oko etničo kult karakteristika u CG i neke važne podatke oko ekonomsko socijalnog amibjenta koji će nam poslužiti za kreiranje boljeg života građana“, kazao je Živković.

On je kazao Crna Gora već pet godina je pod jakim pritiskom i agresivnom kampanjom koja dolazi iz susjedstva, sa namjerom da se promijeni njen građanski karakter i da se obezliči kao suverena država.

To, kaže traje od avgusta 2020. do ove sada vlasti koju predvodi premijer Milojko Spajić.

„Crna Gora odolijeva svim pritiscima koji traju u pokušaju da se zatre ime Crne Gore… Čuli ste od lidera političkih subjekata, prije svega nekadašnjeg DF-a, da je neophodno prmijeniti ustav ukoliko se građani izjavsne da ih preko 50 odsto govori srpskim jezikom… Oni su imali mnogo veća očekivanja. Procenat onih koji govore srpskim jezikom se nije promijenio u odnosu na podatke iz 2011. I šta ćemo sad“, pitao je Živković.

„Ponosni na ukogu koju su građani preuzeli tokom popisa, a posebno na ulogu DPS-a koja je besprekorna i čista u odbrani nacionalnog dostojanstva“, zaključio je on.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA