„Crna Gora ostaje posvećena daljoj saradnji sa Kinom kroz redovan politički dijalog“

Crna Gora ima cilj da što prije postane punopravna članica Evropske unije, poručio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić, koji je razgovarao Fan Kunom, ambasadorom NR Kine u našoj državi.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je izrazio zadovoljstvo visokim stepenom bilateralnih odnosa, dugogodišnjim prijateljstvom i saradnjom u pitanjima od obostranog interesa, ističući da temelj postojećih i budućih odnosa treba dodatno osnaživati kroz uzajamno poštovanje, solidarnost i razumijevanje.

„Kao poseban simbol uspješne saradnje i strateški važan infrastrukturni projekat, istaknuta je prva dionica auto-puta, uz uvjerenje da će konstruktivna saradnja doprinijeti iniciranju i drugih projekata od važnosti za građane dvije zemlje“, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, Mandić je naglasio da Crna Gora ostaje posvećena daljoj saradnji sa NR Kinom kroz redovan politički dijalog, uvažavajući činjenicu da su Crna Gora i NR Kina uvijek poštovale međusobni teritorijalni integritet.

Ovom prilikom, on se zahvalio na donacijama Skupštini Crne Gore, navodeći da redovna dinamika političkog dijaloga doprinosi otvaranju mogućnosti za razvoj saradnje u brojnim budućim projektima.

Kun je ocijenio značajnim što dvije države međusobno poštuju strateške ciljeve, navodeći da je njegova zemlja u Skupštini Crne Gore uvijek imala pouzdanog prijatelja.

On se saglasio da dvije države treba da prodube saradnju i izrazio očekivanje da će tokom mandata predsjednika Skupštine biti postignuti konkretni rezultati za dobrobit svih građana. 

Foto: Skupština

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA