„Crna Gora i SAD fokusirane na dalje snaženje političkog i ekonomskog dijaloga“

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države njeguju prijateljske, partnerske i savezničke odnose i fokusirane su na dalje snaženje političkog i ekonomskog dijaloga, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Ervina Ibrahimovića i direktorice Kancelarije za Zapadni Balkan u Birou za Evropu i Evroaziju Stejt dipartmenta Kolin Hajland.

“Istaknuto je da SAD podržavaju evropski put Crne Gore i dalje reforme na putu ka punopravnom članstvu, a pozdravljena je puna usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU”, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

U razgovoru je, kako su zaključili, bilo riječi i o aktivnostima na planu daljeg razvoja ekonomskog dijaloga i obostranoj spremnosti da saradnja u ovoj oblasti dobije novu dinamiku. Takođe, dodali su, sagovornici su razmijenili mišljenja i o planiranim aktivnostima Crne Gore na multilateralnom planu tokom predstojeće Generalne debate, u okviru zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA