„Crna Gora će nastaviti da poziva na primirje i poštovanje međunarodnog prava“

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović primio je danas, u oproštajnu posjetu, ambasadora Izraela u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi, Jahela Vilana. Tokom sastanka je iskazana obostrana posvećenost unaprjeđenju odnosa između Crne Gore i Izraela, a sagovornici su pozdravili intenziviranu saradnju u oblastima ekonomije, investicija i turizma, kao i rastući interes izraelskih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Kako navode u saopštenju, ocijenjeno je da su bilateralni odnosi utemeljeni na bliskoj i otvorenoj komunikaciji i sadržajnoj saradnji u oblastima od zajedničkog interesa, a istaknut je i poseban doprinos direktne avio linije na relaciji Tel Aviv – Podgorica i Tel Aviv- Tivat.

Iz Ivanovićevog resora ističu da je bilo riječi i o aktuelnim dešavanjima na globalnom planu, kao i na Bliskom istoku.

„Ministar Ivanović je ponovio da će Crna Gora nastaviti da poziva na primirje i poštovanje međunarodnog prava, te podržava sve napore međunarodne zajednice koji vode pronalaženju političkog i diplomatskog rješenja, odnosno uspostavljanju trajnog mira“, zaključuju iz resora odbrane. 

Foto: MVP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA