„Članstvo CG u EU bilo bi važan podsticaj zemljama kandidatima“

Članstvo Crne Gore u EU predstavljalo bi važan podsticaj za sve zemlje kandidatkinje, te značajno doprinijelo daljem razvoju regiona i jačanju stabilnosti na evropskom kontinentu, zaključeno je na sastanku državnog sekretara u Ministarstvu vanjskih poslova ambasadora Milisava Raspopovića sa ministarkom za Evropu i Ustav Republike Austrije Karolin Etštadler koja boravi u posjeti Crnoj Gori.

Ambasador Raspopović je istakao da Crna Gora izuzetno cijeni kontinuiranu podršku Austrije u ostvarenju punopravnog članstva u Evropskoj uniji, što predstavlja naš glavni vanjskopolitički cilj.

Podsjetio je da više od 80 procenata crnogorskih građana podržava članstvo u Uniji, što daje dodatan podstrek i obavezu Vladi da odlučno nastavi sa reformskim procesima koji će omogućiti našoj zemlji da postane prva naredna članica evropske porodice.

Etštadler je pohvalila uspjehe koje je Vlada Crne Gore postigla u prethodnom periodu, istakavši da će Austrija, kao snažan zagovornik proširenja EU, nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori kako bi u što kraćem roku uspješno okončala pregovarački proces.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Etštadler je ocijenila je da naša zemlja ima realne šanse da postane prva naredna članica Unije, kao i da „EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana“. 

Foto: MVP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA