CKM Opštini Nikšić: Čiji je naš budžet?

 Iz Crnogorske kulturne mreže (CKM) podsjećaju da nedavni koncert koji su organizovali u nikšiću povodom 21.maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, nije podržan iz lokalnog budžeta grada. Istiću da se ne obraćaju ni jednom funkcioneru personalno jer su „svojim odnosom prema 21. maja“ pokazali ko su.

„Naše pitanje gradskim ocima glasi ČIJI JE NAŠ BUDŽET? Gospodo, lokalni funkcioneri, da li građani koji participiraju u punjenju gradskog budžeta, koji ne dijele vašu ideologiju, imaju “pravo” da ga konzumiraju?  Da li možda gradski budžet pune građani Vranja, Leskovca, Niša, Negotina pa zbog toga obilježavanje 21. maja ne može biti iz njega finansirano? I pored javno datog obećanja na sjednici lokalnog parlamenta od strane prvog među vama po funkciji i mržnji svega crnogorskog, znali smo da ćete kao i mnogo puta do sada obmanuti“,navode iz CKM-a u saopštenju.

 

„Da li ste svjesni da svojim šovinističkim odnosom prema ovom velikom prazniku najviše govorite o sebi i svom crnom obrazu?  Takođe, ne čudi nas što su za vas dani Romanovih i ostali “kulturni” događaji koji se organizuju sa ciljem nipodaštavanja Crne Gore značajniji od obilježavanja Dana nezavisnosti države kojoj ( ne)pripadate.  Mi, a i veći dio građana Nikšića, znamo da se iza vaših poziva na pomirenje krije mač koji želite da zabijete u srce građanskoj Crnoj Gori.  Iskreno se nadamo da ovo javno obraćanje nećete shvatiti kao jadikovanje što nijesmo dobili sredstva iz našeg budžeta koji vi nemilosrdno i halapljivo trošite, što bi naš narod kazao u bešćenje. Mjesec mart je blizu, tako da ne sumnjamo ni najmanje da će naši sugrađani znati da “cijene” vaš permanentni rad na satanizaciji svega crnogorskog u Nikšiću“,ističu između ostalog iz CKM-a.

 

NIKŠIĆ PROGNOZA