CKM: Nikšić da dobije ulicu „21. maj“

Crnogorska kulturna mreža (CKM) uputila je inicijativu predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću da grad dobije ulicu koja će nositi naziv “21. maj”.

„Očekujemo da će se gospodin Kovačević podnijeti prema ovoj inicijativi sa isto senzibiliteta kao i prema inicijativama po kojima će naš grad dobiti ulice Meše Selimovića, Miloša Crnjanskog i Jasenovačkih žrtava.
Iskreno se nadamo da politika i politički interesi neće preovladati, da Nikšić ne dobije ulicu koja će nositi naziv ovog važnog datuma novije crnogorske istorije“, saopštili su iz CKM-a.

Ističu da posebno očekuju da njihovu inicijativu podrže odbornici URE i Demokrata.

„Nadamo se da će Kovačević ovu inicijativu uvrstiti u proceduru i da će grad Nikšić na zadovoljstvo svih građana dobiti ulicu „21. maj“. Podsjećanja radi u Nikšiću se nakog 30. avgusta vodila kampanja na satanizaciji tekovima 21. maja sa neuspješnim pokušajem da se nipodaštavaju njegove vrijednosti. Kao što znamo, 21. maj je najznačajniji datum u novijoj istoriji Crne Gore, pa samim tim zaslužuje da se prema njemu odnosimo sa više poštovanja. Veoma je važno da cijelo drustvo i svaki pojedinac, daju doprinos njegovoj afirmaciji i jačanju, kako bi smo sačuvali njegove tekovine, i učinili ih vječnim“, zaključili su iz CKM-a.

Foto: CKM

NIKŠIĆ PROGNOZA