CKM: Najoštrije osuđujemo napad na dr Jevta Erakovića

Crnogorska kulturna mreža (CKM) je najoštrije osudila napad na dr Jevta Erakovića koji je na jednoj benzinskoj stanici, verbalno, a potom i fizički napadnut.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Nevjerovatno je da u 21. vijeku ugledni doktor bez obzira na političko opredjeljenje bude javno napadnut na javnom mjestu.

To što gospodin Eraković sa ponosom ističe da je Crnogorac, nije razlog da od onih koji ne dijele njegove vrijednosti doživljava neprijatnost.

Dr Eraković svojim javnim nastupima kao političar je dobro odmjeravao riječi, pa samim tim nikog nije uvrijedio da bi doživio neprijatnost poput one jučerašnje.

Da je gospodin Jevto Eraković kojim slučajem bio proklsmer anticrnogorske politike sigurno bi od napadača dobio dubok naklon i poštovanje.

Neshvatljivo je da nažalost kod jednog dijela građana nije sazrela svijest da šovinizam i mržnja treba da budu prošlost devedesetih godina.

Ovaj čin napada na dr Jevta Erakovića koji je motivisan nacionalizmom je jasna poruka nacionalnim crnogorcima šta mogu očekivati svakog dana na ulici.

Po svemu sudeći Crna Gora se vraća u devedesete godine kada ćemo po ulicama gledati paradu velikosrpskog nacionalizma i fašističke pokloče.

Napad na dr Erakovića je jasan pokazatelj da će se nacionalni crnogorci morati samoorganizovati kako bi odbranili svoje dostojanstvo.

Na kraju se postavlja pitanje u kakvoj državi treba da žive đeca i porodice javnih ličnosti koji se deklarišu kao crnogorci?“

Foto: CKM

NIKŠIĆ PROGNOZA