CGO: Za 11 mjeseci Spajićeva Vlada imenovala 652, a razriješila 497 javnih funkcionera

Tokom prethodnih 11 mjeseci Vlada Milojka Spajića imenovala je 652, a istovremeno razriješila 497 javnih funkcionera/rki, po podacima koji su Centru za građansko obrazovanje (CGO) dostupni.

„Dinamika imenovanja i razriješenja upućuje na zaključak i da su pojedine sjednice Vlade sazvane samo zbog ovih pitanja, a na svakoj je ovo toliko obimna tačka da se izdvaja i kao poseban izvještaj Vlade za javnost nakon održanih sjednica. Crna Gora ima nesrazmjerno veliku i skupu administraciju. Na žalost, iako se Vlade mijenjaju niko se ne bavi posvećeno racionalizacijom, profesionalizacijom i depolitizacijom državne uprave, a  cijena koja se plaća u Crnoj Gori za javne funkcionere, kako one na funkciji tako i dugo nakon prestanka funkcije, luksuz je i za mnogo razvijenije države“, saopšteno je iz CGO.

„CGO se godinama zalaže da se ukinu ili na minimum svedu funkcionerske nadoknade. Ni više od godinu od kad je konstituisana nova skupštinska većina nema izmjena ovih zakonskih odredbi, a najave pojedinih poslanika/ca vladajuće većine da će to pitanje brzo procesuirati u Skupštini su i oni sami „zaboravili““, naglasili su iz CGO.

foto:Vlada CG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA