Cetinje: Odbornici Nikčević i Popivoda istupili iz odborničkog kluba „SDP i građani“

Dvanaestu sjednicu Skupštine prijestonice Cetinje obilježila je odluka odbornika Ivana Popivode i Draška Nikčevića koji su odlučili da u narednom periodu nastupaju kao samostalni odbornici. Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, tvrdi i da pored odluke dva odbornika gradska vlast ostaje stabilna.

Razloge za napuštanje odborničkog kluba „SDP i građani“, Popivoda u izjavi za Radio Cetinje objašnjava time da su „vrijednosti i principi, zbog kojih sam se priključio izbornoj listi SDP i građani-Svim srcem za Cetinje i zbog kojih sam podržao i podržavao ovu i na ovakav način formiranu vlast, već neko vrijeme relativizuju, zanemaruju i gotovo gube, a kako je pređena i crvena linija ličnog, a i političkog dostojanstva, ova i ovako formirana vlast nema niti može imati više moju podršku. Odborničku funkciju ću nastaviti da obavljam kao nezavisni odbornik“.

“Mišljenja sam da je ova i ovako formirana vlast dostigla svoj maksimum i zenit još prije šest – sedam mjeseci i da nakon toga ima tendenciju regresije i dekadencije, samim tim smatram da je najispravnije i najpoštenije da se mandat vrati građanima i da se ide na nove izbore”, kazao je Popivoda.

Na početku zasijedanja Popivoda je kazao da neće glasati za predložena imenovanja direktora Vodovoda, Sportskog centra, na imenovanje zamjenika gradonačelnika. Jedino će podržati imenovanje direktorke novoformiranog Centra za kulturu.

Đurašković: Gradska vlast stabilna

“Ukoliko neko vjeruje da gradska vlast nema adekvatnu podršku može u svakom trenutku inicirati pitanje povjerenja ali sam uvjeren da je podrška stabilna i da su odbornicima na prvom mjestu rezultati ove vlasti pa tek onda politika”, kazao je Radio Cetinju gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković.

Na pitanje Radio Cetinja da li odluka dva odbornika sa liste „SDP i građani“ može dovesti do krize lokalne vlasti i eventualnih izbora Đurašković je kazao da je „gradska vlast stabilna, započinju brojni novi projekti. Čeka nas izazovan investiocioni kraj godine i posebno značajni projekti u narednoj godini poput početka gradnje nove sportske dvorane, početak rekonstrukcije parkova, raspisivanje tendera za hotel Lokanda i tako redom.“

On je kolegama Popivodi i Nikčeviću poželio „sve najbolje u budućem političkom radu, duboko poštujući pravo na različita misljenja.“

Foto: Arhiva Cetinjski list

NIKŠIĆ PROGNOZA