Čelanović: Volio bih da dođe do građanskog fronta

Generalni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Čelanović saopštio je da bi volio da dođe do građanskog fronta, u kom bi bile sve partije građanske profilacije, brojni pokreti i nezavisni intelektualci.

Čelanović je u emisiji “Tamo i natrag” na A plus televiziji poručio da je narativ spajanja SD-a sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) nametao jedan medijski koncern.

“Uvijek neko pokušava da nametne taj narativ, ako ga mi ne pomenemo”, dodao je on.

Prema riječima Čelanovića, politička situacija je takva da su se partije građanske orjentacije našle u defanzivi.

“Razmišljanja sam da trebamo da zbijamo redove, da se grupišemo i da dajemo sebi na snazi da se naš glas jače čuje. Imali smo dosta razgovora na tu temu, ali ništa nije odlučeno. Tu je uključen i veći broj građanskih partija i nezavisnih intelektualaca. Da li će se to desiti, ne zavisi od mene ili od nekog pojedinca. Lično bi volio da dođe do tog fronta. Zalažem se za to da inteziviraju takve vrste razgovora. Ali bih naglasio da treba da prođe određeni vremenski period da se i mi snađemo u opoziciji”, kazao je Čelanović.

Čelanović je u emisiji kazao da nije zadovoljan učinkom 100 dana Vlade, na čelu sa Milojkom Spajićem.

“Ima stvari koje su za pohvalu, a tu je itekako učestvovala i opozicija. Ponosan sam na djelovanje opozicije”, kazao je on.

“Na penzionere se niko ne okreće, svima preči bezbjednosni sektor”

Govoreći o socijalnim temama, Čelanović je kazao da su penzioneri u Crnoj Gori u čitavoj buri populizma ostali u “mrtvom uglu”.

“Niko se nije na njih okrenuo, a cijene rastu na sedmičnom nivou. Prosto me je strah da ta socijalna kategorija ostane toliko ugrožena”, istakao je Čelanović.

Poručio je da će SD nastaviti da ukazuje na “određene devijacije”.

“Vidite u kakvom političkom vremenu živimo, Tema koje se prepliće i koja je preča jeste bezbjednosni sektor. Ali zato životne teme prolaze ispod radara”, zaključio je Čelanović.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA