Čauši: Duboko osuđujemo skrnavljenje table osnovne škole u Ulcinju

Duboko osuđujemo skrnavljenje table osnovne škole u Ulcinju, na kojoj je prekriženo ime škole na albanskom jeziku, kazao je generalni sekretar Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Edon Čauši.

Prema njegovim riječima, vandalizam je neprihvatljiv čin koji narušava princip multietničnosti i tolerancije koji su temelj države Crne Gore.

„Crna Gora je multietnička zemlja koja se ponosi svojom bogatom kulturnom raznolikošću i međuetničkom harmonijom. Naša snaga leži u zajedništvu i poštovanju svih nacionalnih identiteta, jezika i kultura koje oblikuju našu državu“, istakao je Čauši.

Kako navodi, taj čin skrnavljenja ne samo da nanosi štetu jednoj od osnovnih škola, već i šalje pogrešnu poruku našoj zajednici.

„Uzimajući u obzir multietnički karakter naše zemlje, ne smijemo dopustiti da se ovakvi incidenti događaju. Moramo snažno osuditi bilo kakvu diskriminaciju, netoleranciju i nasilje koje ugrožavaju naše vrijednosti“, poručuje Čauši.

On poziva nadležne organe da hitno istraže taj slučaj, identifikuju počinitelje i privedu ih pravdi.

„Apelujemo na sve građane Crne Gore da ostanu jedinstveni i odupru se svakom obliku netolerancije ili diskriminacije. Ujedinjeni u našoj raznolikosti, osnaženi principima jednakosti i pravde, možemo graditi bolju budućnost za sve građane Crne Gore. Neka ovaj incident bude podsjetnik na važnost našeg zajedništva i obavezu da se suprotstavimo svakom obliku diskriminacije. To je to osvježenje od 30. avgusta, s obzirom  da je direktorica te prosvjetne ustanove kadar bivše ministarke prosvjete Vesne Bratić“, zaključio je Čauši.

Foto: SDP

NIKŠIĆ PROGNOZA