Čađenović: Saradnju sa DPS-om nećemo dozvoliti

Demokratska Crna Gora daje šansu dogovoru i poziva Pokret Evropa sad i njihove nekadašnje odbornike da se dogovore, a oni će biti konstruktivan partner i pomoći da do dogovora dođe.

To je kazao za „Dan“ Vladimir Čađenović, predsjednik Odbora Demokrata Glavnog grada ističući da je evidentno da unutar parlamentarne većine postoji problem.

– Evidentno je da unutar parlamentarne većine postoji problem zbog toga što se desilo, nešto što je česta pojava u crnogorskim prilikama, da unutar jednog političkog subjekta dođe do podjele, odnosno da se izdvoji, u ovom slučaju, određeni broj odbornika. To usložnjava političku situaciju u Glavnom gradu. Ipak, Demokratska Crna Gora daje šansu dogovoru i poziva da Pokret Evropa sad i njihove nekadašnje odbornike da se dogovore, a mi ćemo biti konstruktivan partner i pomoći da do tog dogovora dođe. U slučaju da dogovora nema najgore bi bilo da bilo koja strana sarađuje sa DPS-om ili sadašnjom opozicijom i mi to nećemo dozvoliti – rekao je Čađenović.

On navodi da ukoliko ne dođe do dogovora naći će najbolji model da se izađe iz cijele situacije.

– Dakle, ukoliko između njih nema dogovora onda ćemo sjesti i naći najbolji model i onaj koji je najpošteniji da se izađe iz jedne političke krize koje još uvijek nema, ali koja se može desiti ukoliko tog dogovora ne dođe. Zato pozivamo da u narednim danima postignu taj dogovor i da nakon toga gradska uprava nastavi da normalno funkcioniše na dobrobit građana Podgorice. Da rješavamo brojne probleme i da učinimo da dočekamo spremni sledeću provjeru izborne volje građana. Spremni ćemo je dočekati samo ako pokažemo rezultat koji očekuju građani, pogotovo nakon smjene vlasti koju je predvodio DPS koji je dugo godina upravljao Glavnim gradom – smatra Čađenović.

foto:Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA