Bulatović: Posledni trzaji potonjih vakufa u ASK-u

Samostalni savjetnik u Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) Bulat Bulatović reagovao je povodom izjava koje je direktorica ASK-a Jelena Perović uputila potpredsjedniku Vlade Crne Gore Momu Koprivici, navodeći da želi crnogorsku javnost da upozna detaljnije o njenom radu.

On je naglasio da mu nije želja da istupa ispred Koprivice jer “se on sam umije odbraniti od ,,pravnih tirada,”.

Bulatović smatra da direktorica ASK-a griješi kada navodi da Koprivica nema prava da se miješa što je potpuna neistina jer kao Vlada imaju pravo da Skupštini podnesu amandmane na mnoge zakone.

Prema njegovim riječima, “aktuelna direktorica priča što neko ima pravo ili nema a što je potpuno irelevantno nakon obračuna sa kompletnim sindikatom i prepiskama sa mentoricom gđom Vesnom Medenicom”.

U otvorenom pismu upućenom redakciji Bulatović postavlja više pitanja.

“Da li si ti imala pravo gđo Perović zalaziti u moja vjerska prava i ubjeđenja dopisom bivšem ministru zdravlja gospodinu Dragoslavu Šćekiću.

Odakle ti prava da uhodiš mene, kuda se krećem i što radim pod izmišljenom suspenzijom koju je pripremio tvoj aparatčik gđa Nada Stanišić.

Otkuda ti pravo da me prijavljuješ ministru zdravlja što sam poštovao zakon i uredno izašao pred disciplinskom komisijom da tvoje optužbe odbacim sa indignacijom.

Sa kojim pravom tvoja pomoćnica Nina Paović zabranjuje nama iz Sindikata da koristimo prostorije Sindikalne organizacije u ASK-u. Je li diletantizam zajednička osobina i tebe i gđe Paović ili to što ne volite Sindikat.

Sa kojim pravom trošiš desetine hiljada eura poreskih obveznika Crne Gore da putuješ u SAD, a pritom ne iziđeš pred Skupštinom Crne Gore da braniš svoje rezultate a oni su isključivo: Progon zaposlenih, preko 100.000 eura pribavljenih od Agencije sa svojom poslugom kroz rad od kuće kontinuirane varijabile, mobilne aparate, BMW koji se ne gasi, i sve benefite na državnim jaslama koje prihoduješ ali ne SAMA!

Boli li te što je gdin Koprivica uvidio da trebaš još da nas ,,odereš” po ugledu na mentoricu Vesnu?”, postavio je pitanje Bulatović u pismu upućenom medijima.

Podsjećamo, krajem decembra prošle godine potpredsjednik Vlade Momo Koprivica uputio je Skupštini incijativu za pokretanje procedure izbora novog Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije.

Koprivica je tada rekao da, u cilju oporavka ASK-a, potrebno ubrzanje procedure izbora novog Savjeta “da ne bi oni koji su od nenadležnih lica primali naloge sms porukom “oderi”, srozavali ugled jedne institucije koja je od ključnog značaja za borbu protiv korupcije i evropske integracije”.

“U tom pravcu sam i uputio inicijativu predsjedniku Skupštine za pokretanje procedure izbora novog Savjeta jer je postojećem mandat istekao još 31. jula ove godine, a u odnosu na koju je uslijedio pozitivan načelan odgovor”, naveo je Koprivica.

Sa druge strane Perović je u izjavi za Antenu M prije nekoliko dana ocijenila da se potpredsjednik Vlade bavi nečim što nije u njegovoj nadležnosti, a čime se nije bavio dok je bio poslanik, kada je za tako nešto imao zakonsku mogućnost, odnosno obavezu.

“To pripisujemo njegovom neiskustvu. Vjerujemo da će naći vremena da pročita i usvoji poruke temeljnih antikorupcijskih dokumenata, u prvom redu Konvencije Ujedinjenih nacija protiv korupcije, koja Agenciji garantuje samostalnost i nezavisnost, a koje potpredsjednik Vlade grubo pokušava da uruši”, kazala je Perović za Antenu M. 

Podsjećamo, ASK je u julu ove godine pokrenula disciplinski postupak protiv Bulatovića zbog kako su naveli “povrede službene dužnosti – uvredljivo i nedolično ponašanje”.

Foro: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA