BS: Oni koji nas sad prozivaju nudili su nam cijelu vladu

Više je nego nekorektan nastavak medijske kampanje od strane dijela političkih partija i njima bliskih medija protiv Bošnjačke stranke, kojoj svjedočimo posljednjih dana, a koja je tokom cijelog perioda svog političkog djelovanja pokazala da je pouzdan partner svim političkim subjektima i građanima u procesima koji su u interesu građana Crne Gore i euroatlanskog puta naše države, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Iz te partije poručuju da BS odluke donosi samostalno, a vrijeme je „potvrdilo da su njihove političke odluke bile vizionarske i državničke“.

„Podsjećamo javnost da smo takve i slične odluke donosili, ne vodeći se klijentelističkim niti uskostranačkim interesima, i onda kada nam je 2016. godine upravo od strane onih koji nas sada optužuju da smo nečiji sateliti, nuđena cijela Vlada. Isto tako i 2020. godine, kada nam je nuđen ulazak u 42. Vladu u čiju smo euroatlansku orjentaciju sumnjali, ali i danas kada ulazimo u 44. Vladu“, navode iz BS i dodaju:

„Našom odlukom da uđemo u 44. Vladu sa nesporno euroatlanskom orjentacijom pokazujemo spremnost da kao politička partija sa snažnim legitimitetom koja predstavlja bošnjački narod, učestvujemo u novom razdoblju političkih procesa u Crnoj Gori, koji za cilj imaju bolji standard građana, ravnomjerni regionalni razvoj, unapređenje manjinskih prava i ubrzanje evropskih integracija.“

Navode da je multietnička, građanska i sekularna Crna Gora kao napredna, razvijena i demokratska država, članica Evropske unije i NATO-a, njihov ključni politički cilj, te da su njihovi partneri su svi oni koji su istrajni na tom putu.

„Naš izbor partnera ne zavisi od nacionalne ili vjerske pripadnosti njihovih birača, već isključivo od njihovog političkog programa i djelovanja“, zaključuju u saopštenju.

Foto: BS

NIKŠIĆ PROGNOZA