BS Bar odgovorila Neneziću: Manjinski narodi najbolje znaju koliko ste se brinuli o njima

Iz opštinskog odbor Bošnjačke stranke (BS) Bar odgovorili su poslaniku Socijaldemokrata (SD) i predsjedniku Skupštine opštine Bar, Branislavu Neneziću, i kazali njemu i „ostalim dušebrižnicima“ da su duboko svjesni svih civilizacijskih i multietničkih vrijednosti u Baru, jer su duboko utemeljeni u tim vrijednostima.

“Međutim, isto tako ukazujemo da se gospodin Nenezić i njegovi istomišljenici podsjete na nekoliko provjerljivih činjenica. Naime, pitamo ih koliko je predstavnika manjinskih naroda – Bošnjaka, Albanaca i drugih za vrijeme njihove višedecenijske vlasti u Baru, bilo na čelnim pozicijama u lokalnoj samoupravi i koliko ih je zaposleno u lokalnim institucijama. Dovoljno je samo ovlaš pogledati strukturu i vidjeti koliko je malo pripadnika manjinskih naroda u rukovodećem kadru, a o zaposlenima najbolje govore podaci koji su dostupni i na internetu“, poručili su iz barske Bošnjačke stranke.

Dodali su da su „za gospodu iz SD-a i njihove istomišljenike“, manjinski narodi samo rezervoar glasova pred izbore, a ikebana u izlogu kada se dijele rukovodeće pozicije i zaposljavanja.

Dakle, navodi se u saopštenju, projekti sa kojima je Bošnjačka stranka ušla u Vladu, a vezani su za Bar upravo su oni čija se realizacija čekala godinama, a pokrenuli su ih ministri i poslanici iz Bošnjačke stranke.

„Naime, prisjetimo se da su partijski prethodnici gospodina Nenezića imali dvije decenije na raspolaganju, a da njihovi ministri nisu bili u stanju niti da prekategoriišu put Sveti Ivan-Mrkojevići-Sukobin, već je to urađeno u vrijeme ministara iz Bošnjačke stranke, isto kao što su sredstva u budžetu za početak realizacije ovog projekta obezbjeđena amandmanima poslanika BS“, istakli su.

Njihovi sunarodnici, pripadnici bošnjačko-muslimanskog naroda u Baru, a i ostali građani su svjesni da ovi i još mnogi drugi projekti bi ostali nedostižni, dok su o njima odlučivali ministri iz vaših redova, koji su brinuli o nekim drugim prioritetima, kazali su oni.

„Potpuno su svjesni i razumiju da će se učešćem Bošnjačke stranke u izvršnoj vlasti očuvati multietnički karakter, ali i da će se brinuti o programskim prioritetima – zapošljavanju i zastupljensoti manjinskih naroda i većem i boljem ulaganju u projekte koji olakšavaju život na područjima na kojima žive i njima i svim ostalim građanima. Toga su svjesni i oni naši sunarodnici koji su vas podržavali svih ovih godina, da ste ih koristili samo pred izbore, a u vlasti i institucijama su, nažalost, bili statistička greška“, kazali su u odgovoru.

Ocijenili su da Nenezić to jako dobro zna te da ga to najviše brine, i poručili da mu za to nije kriva Bošnjačka stranka, već njihov odnos prema glasačima, posebno onima koji pripadaju manjebrojnim narodima.

Foto: Bošnjačka stranka

NIKŠIĆ PROGNOZA