„Brojne mogućnosti za unaprjeđenje bilateralne saradnje“

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa ambasadorom Egipta u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Mahmudom Mostafom Afifijem.

“U fokusu razgovora bilo je dalje jačanje bilateralnih odnosa, a obostrano je ocijenjeno da postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje, naročito u oblastima ekonomije, turizma,
kulture i obrazovanja”, saopšteno je iz MVP-a.

Ivanović se zahvalio ambasadoru na inicijativama koje za cilj imaju da približe Crnu Goru i Egipat i stvore uslove za bližu saradnju. Kazao je da prepoznate oblasti od zajedničkog
interesa nude brojne mogućnosti, na čijoj valorizaciji već rade nadležni resori.

“Ambasador Afifi je ocijenio da postoji izuzetan potencijal za uspostavljanje dinamičnije saradnje, prenijevši poziv ministru Ivanoviću da posjeti Egipat, čime bi se dao dodatan podsticaj jačanju političkog dijaloga i sveukupnih međudržavnih odnosa”, dodaju u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim regionalnim i globalnim prilikama, te pozdravili saradnju Egipta sa Evropskom unijom, uz osvrt na napredak Crne Gore ka ostvarenju svog vanjskopolitičkog prioriteta, članstva u EU.

Foto: MVP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA