Božović: Pozdravljam presudu, pišu se nove stranice u odnosima CG i Srbije

Nakon što je Upravni sud poništio rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o zabrani ulaska u Crnu Goru bivšem ambasadoru Srbije u Podgorici Vladimiru Božoviću, on je za Portal RTCG prokomentarisao da je to nova stranica u crnogorskom pravosuđu i nova stranica u odnosima Srbije i Crne Gore. 

„Ovo ne smije nikom da se ponovi. Neka ovo bude korak naprijed u odbrani prava i sloboda svakog čovjeka i građanina, bez obzira na njegovu naciju, vjeru, političko ili bilo kakvo drugo opredjeljenje“, kazao je Božović. 

Prema njegovim riječima, pomiješana su mu osjećanja ljubavi, pravde, istine, ali i bola i tuge.

„Velika su djela Gospodnja. Hvala Svetom Petru i Svetom Vasiliju, Svetom Luki, hvala crnogorskom pravosuđu, mojim divnim, starim i napaćenim roditeljima, prijateljima i svim ljudima iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske koji su bili uz mene u ovim teškim trenucima stradanja i Golgote na pravdi Boga“, zaključio je Božović. 

Upravni sud je, podsjetimo, utvrdio da u rješenjima upravnih organa nije pojašnjeno zbog kojih razloga Božović predstavlja smetnju po unutrašnju bezbjednost, odnosno što je razlog da se tužiocu zabrani ulazak u Crnu Goru.

„Ovo iz razloga što se u rješenjima upravnih organa navodi da je uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoji smetnja iz razloga nacionalne bezbjednosti za ulazak tužioca u Crnu Goru“, pisalo je u saopštenju. 

Foto: Sajt ambasade Srbije u CG

NIKŠIĆ PROGNOZA