Božović: Imamo Vladu koja razbija sve predrasude

Samo jak, stabilan i slobodan građanin može biti temelj zdrave države. Vladi mora biti cilj stvaranje baš takvog okruženja za sve stanovnike u Crnoj Gori, rekao je za „Dan“ poslanik Socijalističke narodne partije u Skupštini Crne Gore Bogdan Božović.

Kaže da je rekonstrukcija Vlade, bez dileme, istorijski trenutak koji je doprinio snažnoj demokratizaciji države nakon tridesetogodišnjeg političkog mraka i jednoumlja.

– Sada su sastavni dio Vlade predstavnici gotovo svih manjinskih naroda, što dokazuje da je moguće uspostaviti nove mostove saradnje. Smatram i moram istaći da je ovakva vlada zalog za buduće generacije. Razbijene su predrasude da pojedini politički subjekti, odnosno predstavnici naroda, ne mogu da sarađuju. To je dokaz da smo evoluirali iz višedecenijskog mraka ka demokratskom društvu u kojem je svaki njegov član bitan i učestvuje u donošenju odluka koje ga se direktno tiču – kazao je Božović.

Kako ističe, s obzirom na brzinu kojom Crna Gora napreduje u poslednje vrijeme i na polju demokratizacije društva i na putu ka Evropskoj uniji, stiče utisak da to pojedini političari pokušavaju da opstruiraju, a sve zarad sakupljanja dnevnopolitičkih poena.

– To se posebno odnosi na one koji su vladali 30 godina i koji nijesu uspjeli na tom putu ka EU. Ono što im posebno smeta jeste i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. To je evidentno – smatra Božović.

Često se mogu čuti nedoumice, dodaje on, da li ova i ovakva vlada može trajati do kraja mandata i da li će nas baš ona uvesti u EU.

– Siguran sam da će Vlada trajati u punom mandatu, a veliki sam optimista i da ćemo za vrijeme njenog mandata ući u Evropsku uniju. Posebno ohrabruju povratne informacije koje nam stižu iz EU. Neophodno je na tom putu nastaviti sa još beskompromisnijom borbom protiv organizovanih kriminalnih grupa, koje su, nažalost, bile prilično moćne u našoj državi – rekao je Božović.

Dodaje da je neophodan i neprestan rad Vlade na unapređenju životnog standarda njenih građana.

– Samo jak, stabilan i slobodan građanin može biti temelj zdrave države. Vladi mora biti cilj stvaranje baš takvog okruženja za sve stanovnike u Crnoj Gori – zaključio je Božović.

foto: Skupština CG

NIKŠIĆ PROGNOZA