Bošković: Cetinje nije bezbjednosna prijetnja, pogotovo ne za predsjednika države

Već dvije i po godine odbrana interesa Crne Gore nailazi na ogroman broj prijetnji kako na društvenim mrežama, tako i direktno, kazao je poslanik DPS-a Predrag Bošković u emisiji “Pressing” Gradske TV.

Kada je riječ o mjestu inauguracije novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, Bošković ističe da Cetinje nije bezbjednosna prijetnja, pogotovo ne za predsjednika države.

“Siguran sam da se u njegovom stavu, i svemu onome što se željelo spinovati u medijima u prethodnom periodu, nastojalo predstaviti Cetinje kao simbol nepostojanja, odnosno da se uništi istorija i tradicija samog grada, odnosno Prijestonice Crne Gore”, kaže Bošković i dodaje da u prilog tome koliko nema pameti na toj strani, pokazuje i razmišljanje da se inauguracija ne obavi na Cetinju.

Ističe da je siguran da niko na Cetinju neće praviti problem povodom inauguracije.

“Oni su željeli da na taj način kazne Cetinje zbog toga što tradicionalno čuva obraz Crne Gore i što je plebiscitarno dalo podršku aktuelnom predsjedniku države (Milu) Đukanoviću”, ocjenjuje Bošković.

Govoreći o skidanju imuniteta poslanicima, Bošković je istakao da se priča oko stanova pokreće uvijek uoči izbora. Stoga, Bošković smatra da je ovaj proces isključivo politički, a ne pravni.

“Nas petoro jedva čekamo da se ovaj proces otvori kako bismo pokazali da su naši obrazi čisti i da ništa nijesmo ukrali, niti bilo šta mimo zakona radili”, poručuje Bošković i dodaje da ne postoji bilo kakva krivična odgovornost.

“To je revanšizam koji je probuktio nakon 30. avgusta, prije svega u vidu odlazećeg premijera i njegove želje da uništi DPS i vodeće ljude DPS-a”, ocjenjuje Bošković.

Bošković smatra da je bivšoj poslanici Draginji Vuksanović-Stanković trebalo ostaviti obezbjeđenje.

“Siguran sam da to neće ućutkati Vuksanović-Stanković i da će nastaviti sa jednakim žarom i elanom da se bori za interese države i politiku koju personifikuje”, navodi Bošković.

Komentarišući napad na mlade sportiste iz Sarajeva, Bošković kaže da su djeca najmanje kriva, ocjenjujući da je problem nasilja mnogo dublji i da potiče iz porodice i sistema.

“Ima mnogo ovakvih aktivnosti koje ne dođu do javnosti i zataškavaju se. Mislim da je to jedan od najvećih problema jer ovakve stvari treba svakodnevno izbacivati na površinu, kako bi javnost mogla da sagleda kolike su razmjere ovog problema u Crnoj Gori”, poručuje Bošković.

U susret parlamentarnim izborima, Bošković najavljuje da će poslanička lista DPS-a biti u potpunosti inovirana i da će predstavljati novu ponudu građanima.

“DPS će ostati da brani interese Crne Gore da se ne pretvori u polje ‘srpskog sveta’”, zaključuje Bošković.

Izvor, foto: Gradski.me

NIKŠIĆ PROGNOZA