Borovinić Bojović: Živković potvrdio da je DPS sponzor inicijative o rušenju vlasti u Podgorici

Predsjednica podgoričkog parlamenta Jelena Borovinić Bojović istakla je da je predsjednik DPS-a Danijel Živković potvrdio da je DPS sponzor inicijative o rušenju vlasti u Podgorici. Kaže da će, za potrebe DPS-a predložiti osnivanje savjetovališta za odvikavanje od vlasti.

„Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković, današnjom izjavom da su „vanredni izbori u Podgorici prilika za rehabilitaciju povjerenja u DPS“, potvrdio je informaciju koju sam saopštila prije nekoliko dana – da je DPS politički sponzor inicijative o rušenju vlasti u Glavnom gradu i destabilizaciju Podgorice. Iako je kazao da 30. avgust nisu doživjeli kao poraz nego kao lekciju koju su naučili, iz ovog nastupa možemo da vidimo da to nije slučaj“, kaže se u saopštenju.

Kaže da avgusta 2020. jeste poražena politika DPS-a od koje ova stranka nije odustala, a lekciju izvjesno nisu savladali što se i vidi na primjeru Glavnog grada.

„Kada govore o Podgorici, ponovo govore o stranačkim apetitima i šansama, jer ih kao opoziciju jedino hrani nestabilnost, a ne zanima ih razvoj Podgorice i oporavak grada od njihove dugogodišnje uzurpacije. U ime građana Podgorice sa sigurnošću mogu da kažem da im nije potrebna rehabilitacija povjerenja u DPS, već od samovolje, gramzivosti i svega što je DPS činio stavljajući interes stranke iznad dobrobiti Podgorice“, istakla je ona.

Kaže da će kandidovati ideju da se osnuje savjetovalište za odvikavanje od vlasti, upravo za potrebe desetina i desetina funkcionera bivše vlasti.

„To bi ovoj partiji moglo da pomogne u izlasku iz krize za foteljama. Naravno, to ne bi radilo o trošku države i građana, jer je DPS i previše koštao Crnu Goru i Podgoricu“, zaključeno je u saopštenju.

foto:RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA