Borovinić Bojović sa Timonijem: Počinje novi period u istoriji Podgorice

Siguran sam da počinje novi period u istoriji Podgorice i vi možete računati na podršku Francuske, poručio je ambasador te zemlje Kristijan Timonije na današnjem sastanku sa predsjednicom Skupštine Glavnog grada dr Jelenom Borovinić Bojović.

“Na sastanku, kojem je prisustvovao i predstavnik francuskog Ministarstva inostranih poslova Matju Abgral, ambasador je ocijenio da Podgorica ima ogroman potencijal za razvoj i najavio skoru posjetu našem gradu francuskih biznismena i investitora. Kao posebnu priliku za saradnju on je izdvojio predstojeću posjetu Podgorici uglednog ljekara i rukovodioca sistema bolnica Pariza Didije Usana, navodeći da je Francuska veoma zainteresovana za projekat izgradnje podgoričke gradske bolnice”, saopšterno je iz Glavnog grada.

Predsjednica Palamenta je istakla da će se u okviru svojih nadležnosti maksimalno angažovati na realizaciji projekta gradske bolnice i poručila da je to jedan od prioriteta u razvoju grada.

“Želim da veoma blisko sarađujemo sa Francuskom, imajući u vidu tradicionalno dobre odnose naših naroda, kao i ugled francuske države. Svi postojeći projekti treba da se nastave, da se ubrza tempo njihove realizacije, kao i da sve obogatimo novim projektima”, saopštila je ona, ističući da veoma cijeni ambasadora Timonijea kao diplomatu.

Govoreći o radu predstavničkog doma građana Podgorice, ona je izrazila želju da Skupština Glavnog grada bude dom istinske demokratije, gdje će se iz različitih predloga i ideja dolaziti do konstruktivnih rezultata.

“Preduzela sam korake u pravcu uspostavljanja konkretnije komunikacije sa odbornicima svih partija, ali takođe i u pravcu transparentnosti rada Skupštine kako bi građani bili potpuno obaviješteni i blagovremeno upućeni u sve što se dešava u Parlamentu”, poručila je Borovinić Bojović.

Foto: Glavni grad

NIKŠIĆ PROGNOZA