Borovinić Bojović sa hrvatskim ambasadorom: Intenzivirati saradnju Podgorice i Zagreba

Afirmacija i dodatno intenziviranje regionalne saradnje susjednih zemalja, posebno njihovih lokalnih samouprava, u interesu je svima, saglasili su se na današnjem sastanku predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović i ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Kako je saopšteno, na sastanku je bilo riječi o modalitetima saradnje u cilju jačanja kapaciteta po pitanju integracija Crne Gore u Evropsku uniju, pa je u tom smislu dogovoreno da se razmotri mogućnost organizovanja u Hrvatskoj obuke kadrova Glavnog grada za rad na pripremi projekata za finansiranje iz IPA fondova, kako bi Podgorica ova sredstva mogla da koristi u mnogo većem obimu.  

Sagovornici su se složili da bi bilo lijepo nastaviti sa organizovanjem Dana Podgorice u Zagrebu i Dana Zagreba u Podgorici. Kada je riječ o sadržaju ovih manifestacija, kazali su, razgovaralo se o mogućnosti održavanja foruma malih privrednika, prezentacije turističkih ponuda, kao i sajmova voća i maslina.

Navodi se i da je Grubišić izrazio uvjerenje da će predsjednica uspostaviti dobru komunikaciju i saradnju sa predsjednikom Skupštine Grada Zagreba Joškom Klisovićem, a dogovoreno je da se u narednom periodu organizuje posjeta rukovodstva Podgorice Zagrebu.

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents