Borovinić Bojović pozvala potencijalne koalicione partnere, Mujović spreman, Rakčević odsutan

Kao što je i najavila sinoć, nakon saopštavanja rezultata lokalnih izbora u Podgorici, nositeljka liste liste koalicije „Za budućnost Podgorice“ Jelena Borovinić Bojović, pozvala je potencijalne partnere na razgovor oko formiranja vlasti u Glavnom gradu, potvrđeno je portalu „Dana“ iz koalicije „Za budućnost Podgorice“.

Prema informacijama koje je „Dan“ dobio nosilac Liste PES – Demokrate Saša Mujović je kazao da je tu i da je spreman da dijalog, dok je kandidat za za gradonačelnika sa liste „Za bolju Podgoricu“ Luka Rakčević rekao da se trenutno ne nalazi u Podgorici, ali da će za nekoliko dana biti tu.

Borovinić Bojović je u izbornoj noći kazala da je osnovna namjera liste koju ona vodi „bila i ostala dogovor“.

– Bili su i ostali fokus građani, jaka, stabilna Podgorica, kao preduslov za dalji razvoj našeg grada –  dodala je Borovinić Bojović.

Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije upozorio je, međutim, na rezultat Demokratske partije socijalista.

– DPS je ostvario rezultat koji je direktna posljedica svađa pojedinih političkih subjekata koji su nastali iz većine od 30. avgusta (2020). To treba da bude upozorenje za sve koji se kunu u tu većinu i neophodnost demontaže DPS-a i da, koliko večeras, i premijer Spajić i predsjednik Milatović, zajedno sa kolegom Mandićem, sa mnom i svima koji su nosili izbornu pobjedu 30. avgusta, sjednu, obave razgovore, kako bi trasirali put koji neće značiti povratak DPS-a na vlast ni u jednom obliku, ni u jednom gradu – rekao je Knežević.

Foto: Skupština Glavnog grada

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA