Borovinić Bojović: Opozicija želi da destabilizuje demokratsku vlast

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović poručila je u izjavi za Gradsku da bi skraćivanje mandata vlasti u Podgorici značilo izigravanje povjerenja građana koji su aktuelnom rukovodstvu dali povjerenje za puni mandat. Ona ističe da Gradski parlament funkcioniše redovno, jer je, kao što je i obećala postao kuća demokratije i to je ono što je potrebno Podgorici, da njena skupština bude mjesto dijaloga i dogovora, a ne poligon za izazivanje krize.

Temu izbora najčešće poteže opozicija, ali ne zbog njihove vjere u dobar rezultat, već zbog potrebe da destabilizuju demokratsku vlast i sapletu je na putu političkog oporavka i konsolidacije, ocijenila je Borovinić Bojović. Ona naglašava da ne postoji samo kriza vlasti već i kriza DPS-a, koji nikako ne može da se navikne na status opozicije. Kolegama iz Pokret za Podgoricu poručuje da se moraju odlučiti da li su uz one koji su ih birali ili sa DPS-om.

“DPS opet želi da zloupotrijebi Podgoricu da destabilizuju državni nivo, što vidimo po njihovim napadima na Vladu i Skupštinu Crne Gore. Ovih dana smo mogli da pročitamo i njihove prijetnje radikalizmom. Građanima je jasno da je to sve povezano. Kada se sve sabere i oduzme, osnovna dilema koja se nalazi pred bivšim odbornicima PES-a glasi: da li će prihvatiti da budu instrument DPS za kratkotrajnu upotrebu ili će zajedno sa demokratskom većinom i građanima nastaviti rad na ispunjavanju obećanja”, navodi Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović ističe da sa pozicije predsjednice Skupštine Glavnog grada pokreće brojne inicijative, a samo u ovom trenutku radi se preko 10 projekata. Naglašava da će oni koji žele da skrate mandat gradskoj vlasti biti u sukobu prije svega sa građanima.

“Organizovanje velike konferencije o ženskim kvotama, pregovori o donaciji za vrtić zbog brige o našim najmlađima, zatim pripreme za osnivanje Centra za razvoj Podgorice koje vršimo u saradnji sa civilnim sektorom, pa konferencije o očuvanju zdravlja, međunarodne komunikacije, pa e-peticije koje će građanima omogućiti efikasniju komunikaciju sa Glavnim gradom i Skupštinom, i još mnogo, mnogo toga. Građani su nam povjerili puni mandat od četiri godine, a ko bude želio da krati taj mandat – biće u sukobu prije svega sa građanima i građankama i njihovom voljom”, dodaje ona.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada poručuje da će braniti demokratiju, stabilnost i budućnost Podgorice od snaga prošlosti.

„Moj ljudski pristup u instituciji kojom predsjedavam, ne razlikuje se od pristupa koji imam kada završim radno vrijeme i iz Skupštine odem u ambulantu i dežurstva. A to znači: posvećena sam rešavanju problema i procesu ozdravljenja. Ja sam nosilac bijelog mantila, za mene odustajanje nije opcija. Rešenje krize je u dijalogu, dogovoru i prosvećivanju građanima i građankama. Kada vrijeme trošimo radeći za naš grad, ostaje jako malo vremena za intrige i lične sujete. Nismo u televizijskoj sapunici, nismo filmske zvijezde, nismo izabrani da glumimo u dramama, nego da radimo i da se dogovaramo“, smatra Borovinić Bojović.

Zaključuje da treba nastaviti sa radom od kojeg će korist imati prije svega građani.

Foto: Glavni grad

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA